5 Handige telefoonhouders voor op de fiets

Een telefoonhouder is een onmisbare accessoire voor je mobiel. Maar welke telefoonhouder voor fiets kopen? Als je fietst mag je je mobiel niet in je hand houden. Daarom is een telefoonhouder op de fiets tegenwoordig onmisbaar. Wanneer je zoekt naar telefoonhouder fiets kopen, merk je hoeveel keuzes je hebt. Om je wegwijs te maken in alle keuzes in telefoonhouders, licht dit artikel 5 handige telefoonhouders voor op de fiets eruit. Hiermee kun je ook voor jezelf bepalen van welke telefoonhouder jij blij wordt. Een telefoonhouder voor een fiets is super goedkoop, dus voor de prijs hoef je het niet te laten.

1. Waterproof telefoonhouder

Met een waterproof telefoonhouder fiets je wel zo prettig. Je hoeft niet bang te zijn dat je telefoon nat wordt. Dit is vereiste als je je fiets in weer en wind gebruikt. Denk aan woon-werk verkeer, naar school fietsen of als je in de bezorging werkt.

2. Telefoonhouder stang

Hoewel de eerst genoemde telefoonhouder wel ruimte biedt voor een paar pasjes of documenten, wil je aan je stuur niet teveel gewicht hangen. Met een telefoonhouder fietsstang kun je wel meer gewicht meenemen. Zo’n telefoonhouder heeft ook een handig opberg vak. Handig voor de sportieve fietser die ook een bandenplak setje, wat sleuteltjes of andere dingen mee wil nemen. 

3. 360 graden telefoonhouder fiets

Niet geheel toevallig dat deze op drie staat, maar de 360 graden telefoonhouder is handig voor iemand die optimale toegang tot zijn telefoon wil, ook onderweg. Je kunt je telefoon in de bij nummer 1 en 2 genoemde telefoonhouders alleen verticaal plaatsen, bij de 360 graden telefoonhouder kan dit ook horizontaal. Met je telefoon horizontaal plaatsen of gedraaid kun je een ideale hoek vinden waarop je bijvoorbeeld goed kunt navigeren. Deze lichtgewicht mobielhouder is niet waterdicht, dus een tweede waterdichte telefoonhouder kopen is wel aan te raden.

4. Aluminium telefoonhouder fiets

De bovengenoemde modellen zijn makkelijk te plaatsen en eraf te halen. Wil je een permanente oplossing? Dan is een aluminium telefoonhouder handig. Je monteert deze met bouten aan je stuur. Hierin zit je mobiel stevig vast. Handig voor sportief fietsen dus.

5. Hardshell universele telefoonhouder

Een goede combinatie van gebruik, wat extra opslag en bescherming is de hardshell telefoonhouder. Doordat het een universele telefoonhouder is, ben je niet gebonden aan een bepaalde mobiel of instelling. Wanneer jij en je huisgenoot beide dezelfde fiets of telefoonhouder gebruiken, is dit echt een voordeel. 

Er is niet één telefoonhouder de beste

Als je zoekt naar beste telefoonhouder fiets, dan zie je met bovenstaande 5 telefoonhouders dat er niet één beste telefoonhouder bestaat. Afhankelijk van jouw gebruik zal er een goede telefoonhouder voor op jouw fiets zijn. Door de lage prijzen kun je er zeker meerdere kopen. Bijvoorbeeld voor gebruik met droog en nat weer of voor sportief fietsen en dagelijks gebruik. Hou er ook rekening mee dat niet iedere telefoonhouder met ieder hoesje overweg kan. Een hoesje met een flap zal minder goed passen in houders. Wel zo handig als je een houder kiest waar je hoesje dan wel los bij in kan. Zodra je van de fiets stapt, stop je je mobiel weer veilig in je telefoonhoesje.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.