AGU Fietskleding

AGU

Na aandacht besteed te hebben aan de Italiaanse fietsmerken Castelli en Bianchi is het dan toch echt tijd voor een artikel over een Nederlands fietskledingmerk. Het bekendste fietskledingmerk in Nederland is toch wel AGU, het merk is onder meer kledingsponsor geweest van wielerploeg Rabobank. In dit artikel een stukje over de geschiedenis van AGU en advies bij het kopen van fietskleding van AGU.

Historie AGU

In 1966 gaat het bedrijf JAKO samen met nog twee groothandels uit Alkmaar. De nieuwe naam wordt AGU, Alkmaarse Groothandels Unie. Er werken op dat moment 14 medewerkers. Het bedrijf beperkt zich op dat moment tot het verhandelen van onderdelen en accessoires voor de (brom)fiets. In 1976 volgen Peter en Jaap Van den Kommer hun vader op als eigenaar van AGU. De grote doorbraak op het gebied van fietskleding komt voor AGU als het de prijs wint voor ‘beste regenpak’. De prijs, die wordt uitgereikt door de toenmalig minister Westerterp, krijgt het regenpak vanwege de details en afwerking. Fietskleding wordt in 1978 voor AGU een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Ze sponsoren onder meer Cees Stam, Steven Rooks, de Panasonic-ploeg en Leontien van Moorsel. In 1996 sponsoren ze de Rabobank wielerploeg. De filosofie ‘designed to feel good’ komt terug in het comfort en de afwerking van de fietskleding van AGU. Op dit moment produceert AGU fietskleding, fietsschoenen, handschoenen, fietstassen, zonnebrillen en regenkleding.

AGU Fietskleding

Omdat het hier niet om Italiaanse fietskleding gaat kun je voor alle fietskleding van AGU je normale maat hanteren. In tegenstelling tot Italiaanse fietskleding valt AGU fietskleding niet kleiner uit. AGU fietskleding is onder meer te koop bij de volgende webshops:

Webshop AGU fietskleding AGU fietskleding aanbiedingen
AGU In de officiële AGU webshop
bol Bij Bol.com Scherpe prijzen
plutosport Bij Plutosport Veel aanbiedingen

Populaire blogs op Onlinefietser.nl