AGU of Castelli fietskleding?

Op zoek naar nieuwe fietskleding, maar moeite met het kiezen tussen de merken AGU en Castelli? We krijgen regelmatig de vraag welke van deze twee merken het beste is. Uiteraard is een eenduidig antwoord hierop lastig, want het betreffen twee topmerken op het gebied van fietskleding. Castelli is al een aantal jaar de kledingsponsor van Team Ineos en AGU verzorgt de kleding van het Nederlandse Team Jumbo Visma. Beide merken leveren dus fietskleding voor de twee beste wielerploegen.

Over Castelli

De schorpioen van Castelli kom je regelmatig tegen op de weg. Het Italiaanse Castelli is veruit het populairste fietskledingmerk ter wereld. Het is ook één van de meest innoverende merken in de wielerwereld. Zo had Castelli als eerste fietskledingmerk een collectie voor dames en komt het regelmatig met een verbeterde zeem. De bibshorts met de KISS Air2 zeem zijn perfect voor de kortere ritten en bijvoorbeeld spinning. Ga je lange fietstochten maken dan is een bibshort of fietsbroek met de Progetto X2 Air zeem aan te raden. Deze is iets dikker en biedt tijdens een lange rit meer comfort. De Progetto X2 Air zeem is te vinden in onder meer de Free Aero Race, Premio en Endurance bibshort. Castelli heeft voor ieder type wielrenner de perfecte fietskleding, ook de prijs varieert hierin mee, terwijl de kwaliteit en het fietscomfort hoog blijft.

Lees over onze ervaringen met Castelli in deze review

Over AGU

Denk je als Nederlander aan een fietskledingmerk, dan kom je al snel uit bij AGU. Voor ieder weertype en voor ieder type fietser heeft AGU fietskleding. Waar Castelli zich met name richt op de wielrenner, heeft AGU ook oog voor de fietser die in de regen naar het werk fietst. AGU was één van de eerste merken met ademende regenkleding voor fietsers. Niet meer bezweet en verregend op je werk komen dus.

Ook op het gebied van wielerkleding blijft AGU zich ontwikkelen. Als officiële kledingpartner van Team Jumbo Visma heeft het merk wielerkleding ontwikkeld voor topniveau. De Premium collectie staat voor wielerkleding van topkwaliteit. Met de nieuwe Black 320 zeem heb je een hoog draagcomfort met de perfecte demping voor lange fietstochten. Zowel voor de winter als zomer heeft AGU een volledige collectie die voor verkoeling zorgt in de warme dagen en je tegen kou beschermd in de winterdagen.

Lees over onze ervaringen met AGU in deze review

Welk merk is het beste? AGU of Castelli?

Laten we voorop stellen dat wat de één fijn vindt zitten bij een ander weer heel anders kan aanvoelen. We hebben in dit geval te maken met twee topmerken op het gebied van fietskleding. Beide merken zijn niet zomaar kledingsponsor geworden van de twee beste profteams ter wereld. Ze ontlopen elkaar dan ook nauwelijks op het gebied van comfort.

Ben je op zoek naar fietskleding of regenkleding voor woon/werkverkeer dan kan je het beste terecht bij AGU. Ook mountainbikers hebben meer keuze bij AGU, dan bij Castelli. Castelli richt zich met name op het wielrennen en de triathlon.

Om ze te vergelijken gaan we uit van onze ervaring met de Castelli Free Aero Race 4 en de AGU Woven Bibshort Premium. Bij Castelli heb je nog een model dat duurder is (De Castelli Premio 2), maar voor een eerlijke vergelijking kiezen we van beide merken een bibshort die rond de 169 euro kost. Hierbij geldt dat beide bibshorts een perfecte pasvorm hebben, goed ademend zijn en goede grippers hebben voor het op de juiste plek houden van de bibshort. De AGU zeem geeft iets meer comfort tijdens de langere fietsritten, maar als je dat in punten zou uitdrukken dan komt het neer op een 9 voor de bibshort van AGU en een 8,5 voor de zeem van Castelli. Pluspunt bij Castelli vinden we het design, bij AGU is de volledige bibshort zwart. Bij Castelli zit er iets meer reliëf in het design en ook de vertrouwde schorpioen van het logo vind je terug op beide broekspijpen aan de achterkant.

AGU is te koop bij

Castelli is te koop bij:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.