Airbike kopen tips

Een Airbike is speciaal gemaakt voor sporters die een zware work-out willen uitvoeren. De airbike maakt gebruik van de luchtweerstand, waardoor training zwaarder wordt als je zelf harder gaat. Je gebruikt met de fiets zowel je benen als armen, waardoor je extra calorieën verbrand. De airbike is een apparaat, waarmee je snel resultaten kan boeken. Wij hebben een aantal tips voor het kopen van een airbike.

Tips bij het kopen van een airbike

  • Maximaal belastbaar gewicht. Let bij de aanschaf op het maximaal belastbaar gewicht. Een hoog maximaal belastbaar gewicht geeft de stevigheid van de Airbike aan. Gemiddeld ligt het gewicht op 125 kg.
  • Aantal programma’s. Je wil graag variëren in je training. Controleer hoeveel programma’s er standaard aanwezig zijn.
  • Voor het verbranden van vet is het belangrijk om te trainen met een constante hartslag. Controleer de aanwezigheid van een hartslagprogramma bij de Airbike.
  • De meeste airbikes worden aangedreven met een ketting. Dit produceert veel geluid wat niet elke buurman prettig vind. Een airbike met een v-belt produceert minder geluid en is een mooi alternatief.
  • Lengtepas verstelbaar. Voor een optimale prestatie is het belangrijk om een goede houding aan te nemen. Een verstelbare lengtepas kan de oplossing bieden.
  • Dankzij de wieltjes kan je de airbike aan de kant zetten als het nodig is.

Trainingscomputer

Op het display kan je een programma uitzoeken om een airbike training mee te volgen. Er zijn ook machines met een complete trainingscomputer. Je kan hiermee je eigen training samenstellen of kiezen uit verschillende standaard programma’s. Je kan bijvoorbeeld zelf een intervaltraining samenstellen op de computer. De computer geeft ook informatie over het verloop van de training en het aantal verbrande calorieën en rotaties per minuut. Bij sommige airbikes is het mogelijk om een borstband te koppelen voor een nauwkeurige hartslagmeter.

Luchtweerstand

Een kenmerk van de Airbike is de luchtweerstand. Bij dit systeem wordt de weerstand automatisch verhoogt als je intensiever traint. Met behulp van de hartslagmeter kan je op je maximale hartslag trainen, zonder dat je de weerstand telkens hoeft aan te passen. De machine past zelf de weerstand aan als je intensief traint.

Airbikes zijn te koop bij onze partners:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.