Armwarmers kopen

Iedereen die wel eens op de racefiets stapt om een tochtje te maken kent het dilemma: het is mooi weer, maar toch is het nog wat fris. In de lente en herfst heb je met name te maken met wisselende temperaturen gedurende de dag, in de zomer alleen op de slechtere dagen. Wat doe je in zo’n geval met je fietskleding? Ga je voor de korte mouwen met als risico dat het kippenvel duimendik op je armen staat of kies je voor een shirt met lange mouwen? In dat laatste geval krijg je het misschien juist weer te warm. De oplossing voor dit vraagstuk zijn armwarmers.

Armwarmers

Armwarmers zijn handige kledingstukken die ook bekend staan onder de benaming mouwstukken of armstukken. De armwarmers zijn licht en flexibel zodat ze eenvoudig mee te nemen zijn in de zakken van je wielershirt of in je tasje met materiaal. Op het moment dat het koud wordt schuif je ze gewoon over je (onder)armen, en wanneer het te warm is stroop je ze simpel weer af. Vaak zijn armwarmers gemaakt van polyamide of een vergelijkbare isolerende stof.

Lees ook het blog waarin we kijken wat de beste armwarmers voor wielrenners & MTB’ers zijn.

Goed aansluitende armwarmers

Goede armwarmers zijn een waardevolle aanvulling op je wieleroutfit, toch moet er bij aanschaf van deze mouwstukken wel even goed worden opgelet. Comfortabele armwarmers moeten namelijk voldoen aan een aantal voorwaarden. Een van de belangrijkste punten om op te letten is uiteraard de pasvorm. Dat geldt voor alle wielerkleding, maar voor armwarmers in het bijzonder. Een bekend fenomeen bij armwarmers is namelijk dat ze de neiging hebben op te krullen of af te glijden wanneer je ze draagt. Dat is natuurlijk bijzonder ongemakkelijk tijdens het fietsen. Fabrikanten van echt goede armwarmers hebben hier gelukkig iets op bedacht: door een antisliplaagje in de bovenste rand van de armwarmer sluiten de mouwstukken perfect aan op je shirt. Ook de elasticiteit van de armwarmers is belangrijk. Elastische mouwstukken sluiten namelijk goed om je armen.

Maat armwarmers

Een armwarmer kan nog zo elastisch zijn, het is wel slim om de juiste maat te kiezen. Dit ligt voor de hand, maar toch komt het geregeld voor dat wielrenners met niet passende armstukken rondfietsen. Indien er van een bepaalde armwarmer dus meerdere maten beschikbaar zijn is het verstandig om even de maattabel te raadplegen voor de juiste maat.

Goede merken armwarmers: B’Twin, Assos, GripGrab & Craft

Armwarmers zijn te koop bij Bol.com

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.