Assos fietsbroek

Vraag profwielrenners om hun favoriete fietsbroekenmerk en de meesten zullen het Zwitserse Assos noemen. Het is dan ook niet raar dat fietsbroeken van Assos regelmatig op de eerste plaats eindigen in de fietsbroeken tests van tijdschriften en fietssites. Ook Onlinefietser.nl heeft met enige regelmaat een Assos fietsbroek gereviewd en bij iedere test blijkt weer hoe dit fietskledingmerk boven de rest uitsteekt in kwaliteit. De prijs was in het verleden altijd erg hoog in vergelijking met andere merken. Nu heb je al een T.Milleshorts S7 voor 134,- euro, vergelijkbaar in kwaliteit met topmodellen van merken als Castelli, Agu en Craft, maar toch iets goedkoper.

Assos zeem
De zeem van Assos is gemaakt met behulp van de Golden Gate Bridge technologie

Assos GoldenGate zeem

Het verschil tussen andere fietsbroeken en een Assos fietsbroek zit hem met name in de zeem. De GoldenGate technologie zorgt voor een zeem die in de fietsbroek hangt, waardoor de zeem optimaal mee beweegt met je fietsbewegingen. Het zorgt in vergelijking met andere fietszemen voor minder wrijving, wat het fietsen comfortabeler maakt. De zeem is van een materiaal gemaakt dat na het fietsen terug veert in zijn oorspronkelijke vorm.

Materiaal

Assos fietsbroeken bestaan voor ca. 73 % uit polyamide, 18% uit elasthan en 9 % uit polyester. De stoffen zijn antibacterieel, slijtvast en bieden goede UV-bescherming tegen de zon. Een Assos fietsbroek voert transpiratievocht goed af en het materiaal ventileert erg goed. De bibshorts en shorts hebben een minimaal aantal naden en elastische grijpers aan de pijpen om de fietsbroek goed op zijn plaats te houden.

Assos heren fietsbroek

Het instapmodel is de Assos T.Milleshorts S7, dit is de goedkoopste bibshort van Assos. Dit model biedt goed comfort en is voorzien van de Mille S7 zeem met goldenGate technologie. Verwacht je nog meer van een bibshort, dan kan je kiezen voor de Assos T. Cento S7. Dit model bibshort is voorzien van de Cento S7 zeem van 11 mm. memory foam. Deze zorgt voor optimaal comfort tijdens lange fietsritten. De broek heeft een enkele naad aan de achterkant van de benen, waardoor de luchtweerstand wordt verlaagd en de aerodynamica verhoogd.

Assos heeft ook een fijne spinningbroek. Dit is de H.Milleshorts S7. Dit model is vergelijkbaar met de H.Milleshorts S7, maar heeft geen bretels.

Assos dames fietsbroek

Assos heeft voor dames twee fietsbroeken zonder bretels en één Assos bibshort met bretels. De modellen Assos H.Umashorts S7 en H.laalalaiShorts S7 hebben geen bretels en zijn naast wielrennen ook erg geschikt voor spinning. Wil je het topmodel dan ga je voor de Assos T.laalalaiShorts. Voorzien van de S7 zeem voor dames met goldenGate technologie. Dit model is wel van bibs voorzien, die rekening houden met de vrouwelijke anatomie en aan de voorkant dus maar één bretel hebben in plaats van twee.

Tips voor het online aanschaffen van een Assos fietsbroek

Assos fietskleding hebben een strakke pasvoering. Indien je dit niet prettig vindt, is het aan te raden om een maatje groter te bestellen dan je normale maat.

De volgende webshops hebben veel fietskleding van Assos:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.