Assos fietskleding

Het Zwitserse Assos is een fietskledingmerk met een grote fan schare in Nederland. ASSOS fietskleding is een garantie voor goede kwaliteit fietskleding. Ondanks dat het vaak om iets duurdere fietskleding gaat heeft de Nederlandse fietser het graag voor fietskleding van ASSOS over, omdat het merk tot de top merken van goede fietskleding behoort. Met name de bibshorts van Assos zijn enorm populair onder wielrenners. Ze zijn slijtvast en de zemen zijn iets dikker, waardoor veel wielrenners niets anders meer willen na het dragen van een Assos fietsbroek. Er zijn Assos fietsbroeken in verschillende prijscategorieën, het verschil zit met name in de breedte van de zeem en de Golden Gate technologie die er voor zorgt dat de bib iets losser van de broek zit en beter mee beweegt.

Bij een Assos fietsbroek weet je zeker dat je ook bij een goedkoper model nog steeds een erg goede zeem hebt. Het merk ontwikkelt en ontwerpt naast fietsbroeken onder meer fietsshirts, fietsjacks en zelfs fietsbrillen.

Assos historie

In 1976 introduceerde ASSOS fietsbroeken gemaakt van Lycra stof, hetgeen een revolutie op het gebied van fietsbroeken betekende. Doel van ASSOS was om een fietsbroek te ontwikkelen die het lichaam perfect volgt in iedere beweging en niet zorgt voor irritatie aan de huid. De Assos fietsbroek moest daarnaast maximaal comfort bieden, ook bij de langere ritten.

Assos Mille GT bibshort

De Assos Mille GT bibshort is de goedkoopste fietsbroek van Assos. Zijn voorganger, de Assos T.NeoPro S7, werd door het fietsblad Fiets! regelmatig als beste fietsbroek getest in de prijscategorie tot 150 euro. Ook de Assos Mille GT is weer van topniveau. De zeem voelt als een heerlijk zacht kussentje en de Golden Gate technologie zorgt ervoor dat de zeem met het lichaam meebeweegt. Een ideale fietsbroek voor de langere ritten.

Beste Assos fietsbroek

De beste Assos bibshort is op dit moment de Assos T. Equipe RSR S9. De fietsbroek heeft een adviesprijs van 289,95 euro. Deze bibshort is vervaardigd van de beste materialen. 68 procent polyamide en 32 procent elastaan. De ideale materiaalmix voor de optimale ademende, lichtgewicht en comfortabele koersbroek. De bibshort is voorzien van compressiemateriaal Type.701. Ondanks het zeer lichte en dunne materiaal is de bibshort extreem elastisch. Het lycra fungeert als een tweede huid en veroorzaakt nauwelijks wrijving. Dit is de ultieme wedstrijdbroek en de beste broek ooit ontworpen door Assos.

Deze webshops verkopen Assos fietskleding

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.