Balaclava wielrennen

Wanneer de winter er aan komt kan je als fanatieke wielrenner of toerfietser in feite twee dingen doen. Of je hangt je fiets tot aan de lente aan een haak en gaat kijken hoe veldrijders als Sven Nys en Lars van der Haar door de modder ploegen, of je blijft ook in de winter doorfietsen en je kleedt je op het koude weer. Voor de laatste categorie diehards is de balaclava ontwikkeld. De Balaclava is een soort bivakmuts die het hele hoofd beschermt tegen de kou, en dat maakt dit type (bivak)muts uitstekend geschikt om te dragen als de temperatuur onder het vriespunt dreigt te duiken.

Balaclava fietsmuts

De Balaclava fietsmuts lijkt op een standaard bivakmuts, maar dat is hij niet. Bij het ontwerp is namelijk rekening gehouden met het feit dat deze muts op een comfortabele manier moet kunnen worden gedragen tijdens het sporten, en specifiek tijdens het wielrennen of mountainbiken. Uiteraard is de primaire taak van de Balaclava het warmhouden van je hoofd, maar in het design is bijzondere aandacht besteed aan het gegeven dat een wielrenner met een beetje verstand in zijn hoofd tijdens het fietsen een helm op datzelfde hoofd zet. De Balaclava is daarom zo ontworpen dat hij onder een helm nog steeds zeer comfortabel gedragen kan worden. Kom daar bij een ‘gewone’ bivakmuts maar eens om!

Balaclava fleece bivakmuts

de warmte van de Balaclava dankt deze fietsmuts aan het feit dat hij vervaardigd is van fleece. Zoals bekend is dit materiaal zeer geschikt om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Tegelijkertijd is de Balaclava zo ontworpen dat de lichaamswarmte die je tijdens het fietsen genereert goed kan worden afgevoerd. Met de Balaclava heb je dus nooit het probleem dat er ‘broei’ ontstaat tijdens het sporten.

Balaclava windstopper

Fleece is zonder twijfel een prima materiaal om een fietsmuts van te maken. Hoe laag de temperatuur ook is, je blijft warm. Een probleempje: fleece is van zichzelf niet winddicht. Daar heeft men bij de Balaclava een oplossing voor bedacht. Uitgerust met een windstopper heb je ook geen last van de (rij)wind.

Webshops met Balaclava’s