Bandana

Sommige wielrenners zweren bij een bandana om hun wieleroutfit helemaal af te maken. Wat zijn de redenen om er een te dragen, en waar moet je op letten als je een bandana aanschaft?

Bandana

De bandana is eigenlijk niet zo veel anders dan een zakdoek die om het hoofd wordt geknoopt, en dus als hoofdbedekking dient. Met name de Italiaan Marco Pantani maakte van een bandana zijn handelsmerk, en dit deed de populariteit van dit mode item zeker goed. Nadat de UCI een helmplicht invoerde verdween de bandana (letterlijk) wat uit het zicht bij de professionele wielrenners. Toch is de bandana onder wielrenners nog steeds populair.

Moderne bandana

De moderne bandana is veel meer dan een opgevouwen doekje. Tegenwoordig is dit product doorontwikkeld en heeft een bandana uitmuntende vochtregulerende eigenschappen. Heb je vaak last van een bezweet hoofd dan is een bandana, gedragen onder de helm, een ideale oplossing. Ook om te voorkomen dat je kale hoofd verbrand is een bandana aan te raden.

Bandana’s zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, met een universele pasvorm. Vaak kan de bandana losser of vaster gezet worden met behulp van een bandje. Wanneer je een bandana aanschaft let dan goed op het materiaal waaruit deze is vervaardigd: Polyester wordt door de meeste renners erg gewaardeerd omdat dit materiaal goed omgaat met de toevoer van zweet en tegelijkertijd geen irritatie aan het hoofd veroorzaakt. Hoewel een bandana erg stoer staat tijdens het wielrennen is het altijd aan te raden deze te dragen in combinatie met een helm.

Bandana’s voor het wielrennen zijn te koop bij Bol.com

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.