Beste fietsendrager

Beste fietsendrager

We krijgen regelmatig de vraag wat nou de beste fietsendrager is voor het vervoeren van verschillende type fietsen. Er is namelijk een groot verschil tussen de beste fietsendrager voor een elektrische fiets en die voor een racefiets. Een E-bike is veel zwaarder dan een racefiets en daar dien je dus rekening mee te houden bij de keuze van een fietsendrager. Waar je een racefiets eenvoudig op het dak kan tillen is dit bij een elektrische fiets een heel ander verhaal. We gaan per type fiets in op wat volgens ons de beste fietsdrager is.

Beste fietsendrager E-bike

De beste fietsendrager voor een E-bike is een trekhaak fietsendrager. Geen trekhaak op je auto? Dan wordt het lastig, want een e-bike weegt simpelweg te zwaar voor een achterklep of dak fietsendrager. Ga wel even na of de kogeldruk van je trekhaak voldoende is voor het dragen van het gewicht van de fietsendrager plus de fietsen. Hierbij kan je bij de meeste E-bikes de accu loskoppelen wat weer ongeveer vijf kilo scheelt in gewicht. Als het te zwaar voor je is om de E-bike op de fietsendrager te tillen, dan is een speciale oprijgoot aan te raden. Ook zijn er tegenwoordig fietsendrager met een lift verkrijgbaar, deze kan je elektrisch omlaag halen en weer omhoog zetten als je de fietsen er op hebt gezet.

Onze top 3 fietsendragers voor E-bikes:

 1. Thule EasyFold XT 933
 2. Thule Europower 916
 3. Pro-User Diamant Bike Lift

Beste fietsendrager stadsfiets / trekkingfiets

Stadsfietsen en trekking fietsen zijn minder zwaar dan E-bikes. Toch is een volwassen stadsfiets in de meeste gevallen net iets te zwaar om op het dak te plaatsen. Ook voor stadsfietsen en vakantiefietsen raden we dus een fietsendrager op de trekhaak aan of een achterklep fietsendrager. Een achterklep fietsendrager is een goede optie als je auto geen trekhaak heeft. De fietsen mogen echter niet te zwaar zijn, want in de meeste gevallen heeft een achterklep fietsendrager een laadvermogen van maximaal 30 kilo.

Onze voorkeur heeft dus een trekhaak fietsendrager, de volgende fietsendragers zijn erg geschikt voor stadsfietsen en trekking fietsen, we hebben hierbij gekeken naar de beste prijs/kwaliteitsverhouding:

 1. Thule EuroWay G2 921 (2 fietsen) | Thule EuroWay G2 923 (3 fietsen)
 2. Pro-User Diamant
 3. Thule VeloCompact 927

Beste fietsendrager racefiets en MTB

Een racefiets en MTB zijn vaak iets lichter dan een stadsfiets en e-bike. Je kan ze daarom makkelijk op het dak van je auto tillen. Het beste argument om te kiezen voor een voorvork fietsendrager is dat je het frame van je racefiets of mountainbike er niet mee kan beschadigen. Carbon frames zijn erg fragiel en te veel druk op het frame kan het frame beschadigen. Een ander voordeel is dat een dak fietsendrager vaak goedkoper is dan een trekhaak fietsendrager. Je kan echter maar 1 fiets kwijt op een dak fietsendrager. Je moet er dus meerdere kopen als je meerdere fietsen tegelijk wilt vervoeren. Ook zal je dakdragers aan moeten schaffen om de dragers vast te zetten op de auto. Ook zal je nog een wheelcarrier moeten kopen voor het vervoeren van het wiel, als je kiest voor een voorvork fietsendrager.

Beste fietsendragers voor de racefiets en mountainbike:

 1. Thule OutRide 561
 2. Thule ThruRide 565
 3. Yakima Highspeed

Beste merk fietsendrager

Allereerst moet gezegd worden dat alle fietsendragers moeten voldoen aan Europese richtlijnen waarbij veiligheid hoog in het vaandel staat. Ieder merk zal dus aan hoge eisen moeten voldoen om een fietsendrager op de markt te kunnen brengen. Het verschil zit hem met name in het gemak. Een paar van deze verschillen zijn:

 • Mogelijkheid om de fietsendrager te kantelen, zodat je de achterklep kan openen.
 • Beveiliging die het stelen van de fietsendrager en fietsen tegengaat.
 • Gewicht van de drager en gewicht dat de drager kan tillen
 • Bij dak fietsendragers: Voorvork bevestiging of frame bevestiging.
 • Inklapbaarheid
 • Montage op de trekhaak

Merken waar wij goede ervaringen mee hebben en welke goed uit de diverse tests komen  zijn Thule en Pro-User.

Fietsendrager kopen

De beste fietsendragers zijn te koop bij de volgende webshops:

  

Populaire blogs op Onlinefietser.nl