Beste fietsnavigatie 2019

Beste fietsnavigatie

Je bent op zoek naar nieuwe fietsnavigatie voor 2019. Alleen het aanbod in navigatiesystemen is gigantisch groot. Het is bijna onmogelijk om het beste fietsnavigatiesysteem ertussenuit te kiezen. Helemaal als je nog niet eerder een navigatie hebt aangeschaft. Het is helemaal vervelend als je veel geld neerlegt voor een navigatiesysteem en deze niet naar wens is. Gelukkig helpen wij je op weg met tips voor het uitzoeken van de beste fietsnavigatie. De keuze hangt met name af van het soort fietser dat je bent. Als toerfietser heb je bijvoorbeeld al voldoende aan de navigatie, snelheid en afstand. Maar als wielrenner wil je graag extra gegevens verzamelen tijdens de rit. Wij helpen je op weg door de beste navigatiesystemen van 2019 te bespreken.

Wat zijn de grootste verschillen tussen fietsnavigatiesystemen?

Als je een fietsnavigatie test uitvoert merk je al snel wat de grootste verschillen zijn. Het grootste verschil zit hem zoals we hierboven geschreven hebben in de informatievoorziening die navigatiesysteem naast het navigeren kan leveren. Wil je bijvoorbeeld je prestaties op de fiets verbeteren? Dan is het fijn om een fietsnavigatiesysteem aan te schaffen met extra informatie over je prestaties tijdens de rit. Bijvoorbeeld een systeem die je kan koppelen met Strava om real live je prestaties te zien en te vergelijken met eerdere prestaties. Ben je een recreatieve fietser? Dan is het leuk om af en toe een andere route te fietsen. Er zijn systemen die bij jouw in de buurt nieuwe routes kunnen adviseren. Dit doen ze op basis van gegevens van andere fietsers uit de buurt. Je leert zo elke keer weer nieuwe routes ontdekken naast de bestaande routes. Voor de recreatieve fietser is dit de beste fietsnavigatie. Dit kan een groot verschil zijn met een navigatie die alleen de route weergeeft die je moet afleggen. Ben je benieuwd wat nu echt de beste fietsnavigatie is? Wij hebben een lijstje gemaakt met de beste navigatiesystemen voor fietsers en geven daarbij aan voor welk type fietser het apparaat met name geschikt is.

Garmin Edge 1030

1. Garmin Edge 1030

Ben je een prestatiegerichte wielrenner? Dan kunnen wij geen betere fietsnavigatie bedenken dan de Garmin Edge 1030. Deze fietsnavigatie weegt slechts 8,5 gram en heeft een accuduur van 20 uur. Als dit nog niet genoeg is kan je een speciale fietshouder gebruiken met Power Pack. Je kan je fietsnavigatie hierin opladen terwijl je aan het fietsen bent. Voor de fanatieke mountainbiker is de Garmin Edge 1030 voorzien van een stevige stuurmount. De Garmin Edge 1030 past zo op je mountainbikestuur en blijft tijdens het rijden perfect zitten. Met de fietsnavigatie kan je zelf een route selecteren of gebruik maken van de Trendline Popularity Routing. Op basis van routes die andere fietsers vaak afleggen in jouw omgeving geeft de fietsnavigatie een suggestie. Dit is ideaal als je nog niet bekend bent in de omgeving. De fietsnavigatie beschikt over speciale ANT+ sensoren die je snelheid, hartslag en cadans kunnen meten. Fiets je samen met fietsers die ook een Garmin Edge 1030 navigatie gebruiken? Dan kan je onderweg naar elkaar berichten sturen die op het display vertoont worden. Dankzij Bluetooth is het mogelijk om je smartphone te koppelen. Je kan zo gemiste oproepen en berichten van je telefoon op het beeldscherm zien. Het is zelfs mogelijk deze te beantwoorden met standaard berichten zoals: Ik ben bijna thuis of Ik kom er zo aan. Handig als je familie wilt laten weten dat je onderweg bent. Op de Garmin Edge 1030 zitten ook vooraf geïnstalleerde apps zoals: Best Bike Split en TrainingPeaks. Je kan hiermee trainingen instellen om je conditie of prestaties te verbeteren. Daarnaast kan je Strava Live via je smartphone koppelen en krijg je real-time gegevens door. Naast deze functies navigeert de Garmin Edge 1030 je ook nog eens soepel naar je volgende bestemming. Kortom dit is absoluut de beste fietsnavigatie voor de prestatiegerichte fietser.

De Garmin Edge 1030 is te koop bij Coolblue & Media Markt

Garmin Edge Explore 1000

Garmin Edge Explore 1000

2. Garmin Edge Explore 1000

De Garmin Edge Explore 1000 is een prima fietsnavigatie voor fietsers die graag hun prestaties willen verbeteren. Op basis van GPS navigeert het navigatiesysteem je nauwkeurig door heel Europa. Als je een fietsroute wil afleggen geeft het systeem je direct drie suggesties met bijpassende rondetijden. Je krijgt zo telkens weer een nieuwe route bij jouw in de buurt te zien. Dit is ideaal als je niet bekend bent in de omgeving. Naast navigeren kan je de Garmin Edge Explore 1000 gebruiken voor het registreren van je snelheid, rondetijden en persoonlijke records. Je kan zo nauwkeurig je prestaties op de fiets verbeteren. Het systeem geeft zelfs een alarm als je een doel bereikt hebt. Het systeem is ook voorzien van Live Track. Jouw vrienden kunnen je zo tijdens een wedstrijd of training live volgen. Via social media of mail kan je een uitnodiging aan je vrienden sturen om je te volgen. Het is ook mogelijk om aan de Garmin Edge Explore 1000 je smartphone te koppelen. Je krijgt daarna inkomende berichten of gemiste oproepen in je beeldscherm te zien. Je hoeft zo je telefoon niet meer uit je zak te halen. Optioneel is het mogelijk om een hartslagmeter en snelheidssensor aan de Garmin Edge Explore 1000 te koppelen. Kortom een prima navigatiesysteem voor wedstrijdrijders die hun prestaties op de fiets willen verbeteren.

De Garmin Edge 1000 is te koop bij Coolblue

Garmin Edge 820

Garmin Edge 820

3. Garmin Edge 820

De Garmin Edge 820 is speciaal gemaakt voor de prestatiegerichte fietser die zichzelf wil verbeteren. De fietsnavigatie kan een ideaal trainingsmaatje zijn om mee aan de slag te gaan. Naast navigatie kan je namelijk voor een trainingsmodus kiezen. In de trainingsmodus kan je verschillende routes afleggen en je rondetijden verbeteren. De fietsnavigatie beschikt over speciale ANT+ sensoren die je snelheid, hartslag en cadans kunnen meten. Met deze informatie krijg je meer inzicht in je conditie en verbeterpunten na een training. Dankzij nauwkeurig GPS navigeert de Garmin Edge 820 je eenvoudig naar verschillende bestemmingen. In de training modus heeft de fietsnavigatie een accu duur van 15 uur. De GPS sensoren meten niet alleen exact je locatie, maar ook je snelheid. Je weet zo precies of je snelheid verbeterd is over de route die je aflegt. Daarnaast bevat het navigatiesysteem een ingebouwde barometrische hoogtemeter. De hoogte en hellingsgraad worden zo gemeten tijdens het fietsen. Kortom de Garmin Edge 820 is een betaalbaar alternatief als je de Edge 1000 en Edge 1030 te duur vindt.

De Garmin Edge 820 is te koop bij Coolblue

Mio Cyclo fietsnavigatie

Mio Cyclo 400

4. Mio Cyclo 400

Voor de recreatieve fietser is de Mio Cyclo 400 waarschijnlijk de beste fietsnavigatie. Het is een betrouwbaar navigatiesysteem die eenvoudig in te stellen is naar een route voor de volgende bestemming. Standaard zijn er 38 landen in Europa op de navigatie geïnstalleerd. Deze worden gratis geüpdatet bij wijzigingen. Via de Surprise Me knop krijg je elke keer weer een nieuwe verassende route bij jouw in de buurt. Je krijgt hierbij altijd drie suggesties voor leuke routes in de buurt. Wil je de Mio Cyclo 400 gebruiken voor een buitentraining? Geen probleem het is mogelijk om Stava Live aan de fietsnavigatie te koppelen. Voor een training kan je ook gebruik maken van de Lap functie. Je wordt hierin uitgedaagd om een route binnen een bepaalde tijd te rijden. Deze rondetijden kan je ook elke keer weer verbeteren. Je kan zo samen met het navigatiesysteem je conditie verbeteren.

De Mio Cyclo 400 is te koop bij Coolblue

Mio Cyclo 315

Mio Cyclo 315

5. Mio Cyclo 315

Met de Mio Cyclo 315 navigeer je eenvoudig van A naar B. Het is de beste fietsnavigatie voor recreatiefietsers die graag een ritje maken voor hun plezier. Eventueel kan je voorkeursroutes opslaan, zodat het systeem deze automatisch selecteert als je een stukje gaat fietsen. Ben je niet bekend in de omgeving en wil je verrast worden? De Mio Cyclo 315 kan je drie leuke routes aanbieden en geeft daarbij de gemiddelde tijd en afstand aan. Met Surprise Me wordt je iedere keer weer verrast met een nieuwe route. Wil je graag samen met anderen dezelfde route fietsen? Maak gebruik van Shake and Share en je vrienden krijgen direct dezelfde route te zien op hun Mio Cyclo 315. Het design van de Mio Cycle 315 is stijlvol, dun en extra licht. Dit is ideaal op een lichtgewicht fiets. Dankzij de gebruiksvriendelijke werking voer je eenvoudig een nieuwe route in. Via de computer kan je met het programma MioShare nieuwe routes downloaden en op je fietsnavigatie zetten. Je kan ook je huidige kaarten updaten, zodat je nooit meer verdwaalt op de fiets. Wil je graag trainen op de mountainbike op snelheden en prestaties? Het navigatiesysteem is standaard voorzien van trainingsprogramma’s om je prestaties te verbeteren. Dit is ideaal als je prestatiegericht wil gaan fietsen.

De Mio Cyclo 315 is te koop bij Coolblue

Populaire blogs op Onlinefietser.nl