Beste meisjesfiets

Er is een hoop waar je op moet letten bij de aanschaf van een meisjesfiets. Wat is de beste maat kinderfiets voor een meisje van drie jaar bijvoorbeeld? En welke remmen en fietsbanden zijn de beste keuze bij het kopen van een meisjesfiets?

In dit blog geven we tips voor het kopen van een meisjesfiets. Ook bekijken we wat op dit moment de beste meisjesfiets is voor meisjes rond de 3 jaar en wat de beste kinderfietsmerken zijn.

Beste meisjesfiets – 3 jaar

De beste meisjesfiets is een fiets die veilig, betrouwbaar en duurzaam is. In onderstaand overzicht hebben we gekeken naar de meest populaire meisjesfietsen en welke daarvan de beste beoordelingen krijgen van klanten. Daarnaast vinden we het belangrijk dat het zadel te verstellen is, de remmen goed werken en de montage eenvoudig is.

1. B’Twin Eenhoorn fiets – 14 inch

Unicorn Meisjesfiets

De eenhoorn kinderfietsen hebben een magische werking op dit moment op meisjes. De mythische Unicorn is niet meer weg te denken in menig meisjeskamer, dus een Unicorn kinderfiets is gegarandeerd een succes. De Eenhoorn fiets van B’Twin wordt erg goed beoordeeld en is razend populair op dit moment.

 • Verlaagd frame om eenvoudig op de fiets te stappen
 • Speciale lichte handremmen voor- en achter
 • Afneembare zijwieltjes
 • Reeds voorzien van een fietsbel, fietsverlichting en reflectoren

2. SJOEF Classic meisjesfiets

Beste SJOEF Meisjesfiets

De kleur roze doet meisjes smelten. Ook in deze fiets van het Amsterdamse merk SJOEF is de unicorn verwerkt (tot 16 inch). Op de voordrager kan een mandje worden gemonteerd en achterop is nog plek voor een fietsstoeltje voor de pop.

 • Verlaagd frame om eenvoudig op de fiets te stappen
 • Zowel zadel als stuur in hoogte verstelbaar
 • Terugtraprem en lichte V-brake handrem
 • Afneembare zijwieltjes
 • 95 % afgemonteerd bij levering
 • Reeds voorzien van een fietsbel en reflectoren
 • Voor 3 jarigen kan je het beste kiezen voor een 12 inch (+/- 95 cm. lichaamslengte) of 14 inch (+/- 100 cm. lichaamslengte)

3. Volare Disney Princess Meisjesfiets

Disney Princess Meisjesfiets

Deze Disney Princess meisjesfiets van het Volendamse merk Volare is een geweldige eerste fiets voor meisjes. De fiets met zijwieltjes heeft onder andere de Ariel, Belle en Doornroosje op de kettingkast staan.

 • Zadel is in hoogte verstelbaar
 • Terugtraprem en handrem
 • Afneembare zijwieltjes
 • Compleet met poppenzitje en fietsmandje
 • Voor 3 jarigen kan je het beste kiezen voor een 12 inch (+/- 95 cm. lichaamslengte) of 14 inch (+/- 100 cm. lichaamslengte)

Wat zijn goede kinderfietsmerken?

Er zijn een aantal merken die op het gebied van kinderfietsen er bovenuit steken. Het gaat dan om punten als kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en designs van de kinderfietsen. Het merk Volare uit Volendam is één van de beste merken als het om kinderfietsen gaat. De wijze waarop de kinderfietsen worden geleverd vereist nog een minimale eigen montage, in veel gevallen enkel de zijwieltjes. Volare heeft fietsen in leuke thema’s zoals Frozen kinderfietsen, Woezel & Pip, Paw Patrol en Peppa Pig.
Een ander merk dat zeker als één van de betere merken kan worden beschouwd is B’Twin, het fietsmerk van Decathlon. De kinderfietsen worden erg goed beoordeeld en hebben een perfecte prijs/kwaliteitsverhouding. De Unicorn meisjesfiets van B’Twin behoort tot de populairste kinderfietsen van dit moment.
Ook de merken SuperSuper, Popal, Sjoef, Nogan en Amigo worden goed beoordeeld en zijn betrouwbare en veilige fietsen voor kinderen.

Hoeveel inch fiets voor welke leeftijd?

De maat van een fiets is niet afhankelijk van de leeftijd van een kind. Baseer je keuze voor een maat kinderfiets vooral op basis van de lichaamslengte of kledingmaat van je kind. Het verschil in lichaamslengte per leeftijd is te groot om enkel op basis van leeftijd een inch maat te kiezen. Je kan uitgaan van 12 inch voor een lichaamslengte van +/- 95 cm., 14 inch bij +/- 100 cm., 16 inch bij +/- 105 cm., 18 inch bij +/- 110 cm., 20 inch bij +/- 115 cm.

Welke maat meisjesfiets?

Koop nooit een fiets op de groei, maar let altijd goed op de juiste wielmaat. Het is belangrijk dat een fiets past. Als een fiets niet past dan kan je kindje niet veilig leren fietsen. Het kan hierdoor langer duren voor een kindje de techniek onder de knie heeft. De wielmaat wordt aangegeven in inch en kan meestal aan een leeftijd en lengte gekoppeld worden. 12 inch is bijvoorbeeld geschikt voor een kindje van 2 tot 4 jaar en een lengte van 92 tot 104 cm. Bij de fiets staat meestal aangegeven welke lengte je kindje moet hebben.

Maattabel meisjesfiets

LichaamslengteKledingmaatFietsmaatLeeftijd
95 cm.92-10412 inch2 – 4 jaar
100 cm.98 – 10814 inch3 – 5 jaar
105 cm.104-11016 inch4 – 6 jaar
110 cm.110-11618 inch5 – 7 jaar
115 cm.116-12220 inch6 – 8 jaar
122 cm.122-12822 inch7 – 9 jaar
130 cm.128-14024 inch8 – 11 jaar
145 cm.140-15826 inch> 11 jaar
Dit betreft een indicatie, per meisjesfiets en merk kan dit verschillen.

Fietsverlichting

Op een groot deel van de meisjesfietsen zit helemaal geen verlichting. Dit is wel een vereiste als je kind s’avonds gaat fietsen. Een dynamo is hierbij geen goede keuze omdat dit te zwaar trapt. De meeste meisjesfietsen met fietsverlichting hebben vaak standaard verlichting op batterijen. Indien ze dit niet hebben zijn er veel mogelijkheden voor het kopen van goedkope fietsverlichting.

Materiaal van de fiets

Een meisjesfiets kan gemaakt worden uit verschillende materialen. Een kinderfiets krijgt veel te verduren en dit maakt het kiezen van een frame ontzettend belangrijk. Je kan kiezen uit staal of aluminium. Het voordeel van aluminium is dat het vrij licht is. In het begin is dit prettig voor een kindje omdat je minder kracht nodig hebt om te leren fietsen. Het nadeel is dat het sneller kapot gaat dan staal. Staal gaat veel langer mee en is vooral als frame voor kinderfietsen ideaal.

Banden meisjesfiets

Als je een goedkope meisjesfiets uitzoekt dan zie je vaak plasticbanden eromheen zitten. Het nadeel is dat dit niet bepaald comfortabel fietst. Het enige voordeel is dat ze niet lek kunnen gaan. Wij raden aan om te kiezen voor luchtbanden. Ze rijden een stuk lichter en comfortabeler, zodat het fietsen leuk blijft.

Remmen

De meeste meisjesfietsen zijn alleen voorzien van een achteruit trap rem. Dit is vooral in het begin ruim voldoende. Sommige fietsen hebben ook een handrem. Dit kan in het begin nog een beetje gevaarlijk zijn. Mocht de handrem op de fiets zitten dan is het slim om een fiets aan te schaffen met twee handremmen. Je kindje behoud zo beter het evenwicht op de fiets tijdens het remmen.

Een verstelbaar stuur en zadel

Het klinkt als iets dat standaard op de fiets zit, maar helaas zijn een veel kinderfietsen niet voorzien van een verstelbaar stuur en zadel. De mogelijkheden om je kindje te laten meegroeien met het fietsje lijken daardoor beperkt. Toch is het wel fijn om een fiets te kopen waarbij deze optie aanwezig is. Zo hoeft je kind niet na een zomer meteen een nieuwe fiets te hebben.

Design

Voor meisjes is het design van de meisjesfiets natuurlijk super belangrijk. Online zijn er verschillende soorten kinderfietsen verkrijgbaar met ieder een eigen design. Je kan kiezen voor een Frozen kinderfiets, Unicorn kinderfiets of een Disney prinsessen fiets. Het nadeel is wel dat je kindje uitgekeken kan raken op Disney prinsessen. Ineens is zo’n mooie fiets niet meer cool genoeg voor je meisje. Het gevolg is dat de fiets alweer weg moet terwijl die qua maat nog lang meekan. Het kan soms dus slim zijn om een neutraal design uit te kiezen die langer meegaat.

Accessoires

Een meisjesfiets kan geleverd worden met verschillende accessoires. Dit kunnen vlaggetjes zijn voor achterop de fiets, maar ook versieringen aan het stuur. Wij raden je aan om een vlaggetje aan te schaffen. Een vlaggetje is niet alleen leuk, maar verhoogt de veiligheid van je kindje. Doordat kinderen wat lager rijden vallen ze minder snel op in het verkeer. Het vlaggetje zorgt ervoor dat je kindje voor bestuurders beter opvalt. Fietsvlaggen zijn te koop bij Bol.com

Meisjesfiets kopen

Deze webshops verkopen goede meisjesfietsen

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.