Beste spinning schoenen

Ben je op zoek naar de beste spinning schoenen om jouw spinning prestaties naar een hoger niveau te tillen? In dit blog leggen we je uit waar je op moet letten bij het kopen van spinning schoenen, welke schoenplaatjes je nodig hebt voor spinning schoenen en wat de beste spinning schoenen zijn volgens ons. Wij hebben ervaring met erg veel spinning schoenen en op basis daarvan zijn we tot een top 3 spinning schoenen gekomen.

Wat zijn spinning schoenen?

Spinning schoenen zijn een soort schoeisel ontworpen voor gebruik op stationaire fietsen, of “spinning” fietsen. In tegenstelling tot gewone sportschoenen hebben spinningschoenen schoenplaatjes die in de pedalen van de spinningfiets vastklikken, waardoor een stevigere verbinding ontstaat tussen de fietser en de spinnningbike. Dit verhoogt de efficiëntie van de pedalen en voorkomt dat de voet wegglijdt, wat beide kan leiden tot betere prestaties en minder kans op letsel. Spinning schoenen zijn ook comfortabeler dan gewone sportschoenen, dankzij hun speciale ontwerp en constructie. Dus als je je spinning les naar een hoger niveau wilt tillen, is een goed paar spinningschoenen een must-have.

Hoe kies je de beste spinning schoenen voor jou?

Spinning schoenen zijn een essentieel onderdeel voor elke fervente spinner. Maar met zo veel verschillende merken en modellen op de markt, hoe weet je welke fietsschoenen voor jou geschikt zijn? Hier zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden als je op zoek bent naar nieuwe spinningschoenen:

  • Ten eerste, bedenk welk type pedalen op je spinningbike zitten. Waarschijnlijk zitten er klikpedalen op die geschikt zijn voor SPD schoenplaatjes. Je hebt in dat geval dus fietsschoenen nodig die geschikt zijn voor SPD schoenplaatjes. Zitten er pedalen met toeclips of gecombineerde pedalen op de spinningbike, dan werkt elk type schoen en kan je er met je gewone sportschoenen op spinnen. De toeclip pedalen hebben een gesp waarmee je de schoen vastzet in het pedaal.
  • Denk vervolgens aan de pasvorm. Spinning schoenen moeten goed zitten, maar niet strak. Spinning doe je binnen en door de warmte in de sportschool kunnen je voeten iets opzwellen. Koop ze dus gerust een maatje groter, zodat ze iets ruimer zitten dan je normale fietsschoenen.
  • Omdat het warmer is dan buiten fietsen wil je goed ventilerende spinning schoenen.
  • Omdat je ook een beetje normaal op de schoenen wilt lopen zonder de vloer te beschadigen is het goed om te kiezen voor fietsschoenen waar het schoenplaatje in de zool verdwijnt. Met name bij mountainbike schoenen is dit standaard het geval en deze zijn ook perfect voor het monteren van SPD schoenplaatjes, die aansluiten op de pedalen van zowel de spinningfiets als mountainbike.

Met deze kenmerken in gedachten vind je vast en zeker de perfecte spinning schoenen voor jou.

Wat zijn de beste spinning schoenen?

Een spinning schoen moet aan de eerder genoemde eisen voldoen, maar omdat je niet te maken hebt met de elementen der natuur, hoef je echt niet de duurste MTB schoenen aan te schaffen. Dit is dan ook onze top 5 spinning schoenen voor een leuke prijs:

[affiliate_products product_number=”1,2,3,4,5,6″ style=”grid” order_by=”cheapest” columns=”3″ merchants_count_directly_visible=”3″ click_title_or_image=”redirect-first-merchant” heading_title=”h3″ sub_id=”of-beste-spinning-schoenen”]
[/affiliate_products]

Waarom zijn SPD spinning schoenen beter dan gewone sportschoenen?

Er is niks mis met het uitproberen van spinning op je normale sportschoenen. Zorg er wel voor dat je sportschoenen goed strak vastzitten, zodat je niet uit de toeclips schiet. Is spinning iets voor jou, dan loont het om met goede spinning schoenen te gaan spinnen. Er zijn een aantal voordelen van spinning schoenen met schoenplaatjes ten opzichte van gewone sportschoenen in een toeclip pedaal:

  • Een spinning schoen zorgt ervoor dat je in de juiste positie op de pedalen staat voor het overbrengen van de meeste kracht.
  • Door de harde zool gebruik je groter deel van je voeten om kracht te zetten op de pedalen.
  • Met vastgeklikte spinning schoenen kan je perfect trek- en duwkracht uitoefenen op het fietspedaal en is het vrijwel onmogelijk om per ongeluk van het pedaal af te schieten.

Welke schoenplaatjes voor spinning schoenen?

Schoenplaatjes zijn een belangrijk onderdeel van je spinningschoenen. Maar welke schoenplaatjes moet je kopen voor je spinning schoenen?

Shimano heeft drie type schoenplaatjes: SPD, SPD-SL en PD. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar op vrijwel iedere spinningfiets zit een SPD-pedaal. SPD schoenplaatjes zijn de populairste keuze voor spinning, omdat de schoenplaatjes wegvallen in de spinning schoenen, zodat je eenvoudig kan lopen op de schoenen en de vloer niet beschadigd tijdens het lopen.

Je kan kiezen uit de officiële SPD schoenplaatjes van Shimano, maar er zijn ook goedkopere alternatieven van andere merken als Trivio, MTB Cycling en Exustar. Bij deze merken moet je wel even de reviews lezen om te kijken wat andere fietsers hebben ervaren.

[affiliate_products product_number=”7,8,9,10,11,12″ style=”grid” order_by=”cheapest” columns=”3″ merchants_count_directly_visible=”3″ click_title_or_image=”redirect-first-merchant” heading_title=”h3″ sub_id=”of-beste-spinning-schoenen”]
[/affiliate_products]

Let goed op: Bestel SPD schoenplaatjes, zoals onderstaand voorbeeld. SPD-SL schoenplaatjes zijn hele andere schoenplaatjes.

Lees ook: Wat is spinning? | Spinning apps | Waarom spinnen?