Beste zakmes voor bikepacking

Fietsvakanties zijn een geweldige keuze voor wie van avontuur en lichaamsbeweging houdt en nieuwe plaatsen op een duurzame manier wil verkennen. Kies een interessante bestemming en bestudeer zorgvuldig de route die bij je fietsvaardigheden past. Je kunt kiezen voor een ontspannen tocht over fietspaden of kustroutes of voor een meer uitdagende tocht door de bergen. Controleer voordat je vertrekt of je fiets en al je uitrusting in goede staat zijn. Met de juiste uitrusting ben je klaar om optimaal van je vakantie te genieten!

Welk zakmes voor bikepacking?

Je denkt er wellicht in eerste instantie niet aan om een zakmes mee op fietsvakantie te nemen. Toch kan een zakmes van pas komen als je gaat bikepacken. Een zakmes is namelijk een veelzijdig en praktisch gereedschap. Het is echter essentieel om een paar factoren in overweging te nemen voordat je het juiste mes voor bikepacking kiest. Denk aan grootte, materiaalgebruik, vergrendeling, handvat, gewicht, functionaliteit en lokale wetgeving.

 • Grootte: Kies een zakmes dat klein genoeg is om gemakkelijk mee te nemen, maar groot genoeg om noodzakelijke taken uit te voeren, zoals het bereiden van voedsel of het uitvoeren van kleine reparaties.
 • Materialen: Zoek naar messen met hoogwaardige roestvrijstalen lemmeten voor duurzaamheid en corrosiebestendigheid.
 • Vergrendeling: Zorg ervoor dat het mes een veilige vergrendeling heeft om te voorkomen dat het per ongeluk wordt geopend en dat je je verwondt tijdens de reis. Veel voorkomende vergrendelingsmechanismes zijn een linerlock of buttonlock.
 • Handvat: Kies een mes met een ergonomisch, anti-slip handvat voor een goede grip tijdens gebruik.
 • Gewicht: Bij bikepacking is gewicht een belangrijke factor. Zoek een mes dat een goede balans biedt tussen functionaliteit en gewicht.
 • Functionaliteit: Sommige zakmessen hebben extra functies zoals een flesopener, schroevendraaier, zaag, enz. Bedenk welke gereedschappen nuttig kunnen zijn voor jouw specifieke behoeften. Zorg er ook altijd voor dat je je zakmes veilig opbergt als je het niet gebruikt. Zeker als je gaat bikepacken is een stevig foedraal essentieel.
 • Lokale wetgeving: Controleer de lokale wetgeving om er zeker van te zijn dat het zakmes wat je meeneemt ook gebruikt en gedragen mag worden in het land waar je gaat bikepacken.
 • Tot slot een belangrijke opmerking: jouw veiligheid en de veiligheid van anderen heeft altijd prioriteit. Zorg ervoor dat je vertrouwd bent met het gebruik van het mes en volg de veiligheidsregels wanneer je het gebruikt.

Top 5 zakmessen als je gaat bikepacken

Maar welke zakmessen zijn dan een goede keus als je met je fiets op pad gaat? Wij hebben een kleine selectie gemaakt met messen die zeker van pas zullen komen als je gaat bikepacken.

 1. Zwitsers zakmes: Het klassieke Zwitserse zakmes is een uitstekende keuze voor fietsvakanties. Het biedt verschillende functies zoals een mes, flesopener, schroevendraaier, schaar, pincet en meer, allemaal verpakt in een compact ontwerp.
 2. Opinel No. 8: Dit Franse mes is geliefd om zijn eenvoud en elegantie. Het koolstofstalen lemmet is gemakkelijk te slijpen en heeft een Virobloc veiligheidsslot om per ongeluk openen te voorkomen. Het is licht en veelzijdig.
 3. Gerber Paraframe: Dit zakmes heeft een modern ontwerp met een roestvrijstalen lemmet. Het is licht van gewicht en gemakkelijk met één hand te openen dankzij het geassisteerde openingssysteem.
 4. Benchmade Mini Griptilian: Als je de voorkeur geeft aan een robuuster mes van hoge kwaliteit, dan is de Benchmade Mini Griptilian misschien wel de juiste keuze. Het heeft een premium stalen lemmet en een betrouwbaar sluitsysteem.
 5. CRKT Squid: De CRKT Squid is een compact maar duurzaam zakmes met een roestvrijstalen lemmet en een comfortabele grip. Het is ideaal voor buitenactiviteiten, waaronder fietsvakanties.

Maak mooie herinneringen

Vergeet niet een camera mee te nemen of je smartphone te gebruiken om bijzondere momenten en spectaculaire uitzichten langs de route vast te leggen. Laat je vooral meeslepen door de ervaring en geniet van het fietsavontuur. Neem de tijd om de plaatsen die je onderweg tegenkomt te verkennen.

Vergeet niet dat een fietsvakantie een unieke kans is om prachtige landschappen te ontdekken en onvergetelijke avonturen te beleven. Geniet van je reis!

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.