Betaalgemak, je nieuwe fiets in termijnen betalen

Wij Nederlanders maken gezamenlijk zo’n 15 miljard kilometer per jaar op onze trouwe tweewieler! Branchevereniging BOVAG schat zelfs dat Nederland 22,5 miljoen fietsen telt. Elke Nederlander bezit in theorie dus minimaal één fiets. Maar wat nou als je tweewieler wordt gestolen of kapot gaat?

Het prijskaartje hoeft geen probleem te zijn

Een nieuwe fiets kopen is niet iets wat je doorgaans wekelijks doet. De prijzen variëren van €300,- voor een instapper tot €3000,- voor een fiets met de nieuwste snufjes. Een fiets die aan al je wensen voldoet zal waarschijnlijk dan ook ergens ergens tussen die twee bedragen uitkomen. Als je niet gespaard hebt, kun je kiezen voor een financiering.

Waarop letten bij financiering fiets

Na het uitkiezen van de fiets, moet de kredietverstrekker worden uitgekozen. Belangrijk hierin zijn de rente en voorwaarden. Je huisbank is een veilige keuze, maar de rente ligt hier vaak wel onnodig hoog. Een andere optie is een tussenpersoon. Zij werken samen met meerdere kredietverstrekkers, dus kunnen u meestal een aanbod doen met een scherpe rente. Kijk op onafhankelijk beoordelingsplatform Trustpilot voor recensies lezen van klanten van deze tussenpersonen, bijvoorbeeld Geldlenen.nl. Bekijk als laatst bij het uitzoeken van een partij ook goed de voorwaarden. Want kun je extra aflossen wanneer je aan het eind van de maand wat geld over hebt én kan de rente omhoog schieten of staat deze vast gedurende de looptijd?

Doe een aanvraag en fiets weg!

Nu je weet welke fiets je wil, wat hij kost en bij welke partij je dit gaat financieren, moet er een lening aanvraag worden gedaan. Verschillende gegevens moet je bij de aanvraag doorgeven, deze hebben vooral betrekking op jouw woon- en financiële situatie. Nu kan door de gekozen partij worden bepaald of je in aanmerking komt. Na goedkeuring van je aanvraag kun je ervoor kiezen om een adviestraject in te gaan of zelf een leenproduct samen te stellen. Vervolgens ontvang je een overeenkomst. Deze stuur je getekend terug met enkele documenten. Het geld wordt op je rekening gestort en je droomfiets kan worden aangeschaft! Heel makkelijk en snel.

*Disclaimer: Geld lenen kost geld, informeer jezelf goed alvorens je een lening aangaat!

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.