Bibshort

Bibshort

Een bibshort is een fietsbroek met bretels. De bibshort is veruit de populairste fietsbroek onder fietsers, omdat het voorkomt dat er een strakke band om de buik zit en de bretels er voor zorgen dat de fietsbroek niet afzakt. In dit artikel gaan we in op de vraag of je moet kiezen voor een fietsbroek zonder bretels of een bibshort, waar je op moet letten bij het kopen van een bibshort en waar je bibshorts het beste kunt kopen. 

Gewone fietsbroek of bibshort

Hoewel het een erg persoonlijke keuze is welke broek beter is, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo hangt het er uiteraard vanaf welke fietssport je beoefend. Ben je een MTB’er dan gaat de voorkeur meestal uit naar een iets stevigere normale fietsbroek zonder bretels. Je blijft tijdens het mountainbiken weleens hangen achter een tak en het is dan fijn als een broek tegen een stootje kan. De stof waar bibshorts van worden gemaakt is zo licht, dat deze snel scheurt als je achter een tak blijft hangen of valt. Bij Bobshop verkopen ze veel normale fietsbroeken van een stevigere stof die ideaal zijn voor MTB’ers.

Ben je een wielrenner, dan gaat waarschijnlijk de voorkeur naar een bib short. De meest voorkomende reden is vanwege het feit dat bij een gewone fietsbroek je in voorovergebogen houding op de fiets een elastieken band om je buik zit, niet een optimale situatie als je langere fietsritten maakt. Bij een bibshort zit deze band er niet en wordt je fietsbroek omhoog gehouden door de banden om je schouders. De bretels zorgen er tevens voor dat de fietsbroek netjes op zijn plaats blijft zitten. Hoewel we er zelf geen ervaring mee hebben, is de bibshort ook favoriet bij heren met een buikje.

Castelli, AGU en Craft zijn topmerken als het gaat om bibshorts met een goede zeem. Bij Bol.com hebben ze een groot aanbod bibshorts van deze populaire merken.

Tips voor het kopen van een bibshort

Van plan om een bibshort te kopen? Dan moet je op een aantal dingen letten voordat je tot het aanschaffen van de broek overgaat. Het belangrijkste is dat je een fietsbroek met een goede zeem koopt. Merken als Castelli, Sportful, B’Twin, Agu en Rogelli maken betaalbare bibshorts van goede kwaliteit.

Bibshorts zijn onder meer te koop bij de volgende webshops:

Populaire blogs op Onlinefietser.nl