Bibshort

Een bibshort is een fietsbroek met bretels. De bibshort is veruit de populairste fietsbroek onder fietsers, omdat het voorkomt dat er een strakke band om de buik zit en de bretels er voor zorgen dat de fietsbroek niet afzakt. In dit artikel gaan we in op de vraag of je moet kiezen voor een fietsbroek zonder bretels of een bibshort, waar je op moet letten bij het kopen van een bibshort en waar je bibshorts het beste kunt kopen. 

Beste bibshorts | Fietsbroek of bibshorts | Bibshort koopgids

Gewone fietsbroek of bibshort

Hoewel het een erg persoonlijke keuze is welke broek beter is, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo hangt het er uiteraard vanaf welke fietssport je beoefend. Ben je een MTB’er dan gaat de voorkeur meestal uit naar een iets stevigere normale fietsbroek zonder bretels, een speciale MTB broek. Je blijft tijdens het mountainbiken weleens hangen achter een tak en het is dan fijn als een broek tegen een stootje kan. De stof waar bibshorts van worden gemaakt is zo licht, dat deze snel scheurt als je achter een tak blijft hangen of valt. Bij Bol.com verkopen ze veel normale fietsbroeken van een stevigere stof die ideaal zijn voor MTB’ers.

Ben je een wielrenner, dan gaat waarschijnlijk de voorkeur naar een bib short. De meest voorkomende reden is vanwege het feit dat bij een gewone fietsbroek je in voorovergebogen houding op de fiets een elastieken band om je buik zit, niet een optimale situatie als je langere fietsritten maakt. Bij een bibshort zit deze band er niet en wordt je fietsbroek omhoog gehouden door de banden om je schouders. De bretels zorgen er tevens voor dat de fietsbroek netjes op zijn plaats blijft zitten. Hoewel we er zelf geen ervaring mee hebben, is de bibshort ook favoriet bij heren met een buikje.

Castelli, AGU en Craft zijn topmerken als het gaat om bibshorts met een goede zeem. Bij Bol.com hebben ze een groot aanbod bibshorts van deze populaire merken.

Beste bibshorts van 2023

We krijgen regelmatig de vraag wat wij de beste bibshort van dit jaar vinden. Ieder jaar ontwikkelen de merken nieuwe bibshorts met nieuwe technieken en met name de zeem blijven ze verbeteren. Bij het kiezen van een bibshort is het natuurlijk deels afhankelijk van het type wielrenner dat je bent. Ben je een fanatieke wedstrijd renner of een hobby wielrenner met een buikje. In dat laatste geval is een aero bibshort niet aan te raden, terwijl dat in het eerste geval juist wel je prestaties kan verhogen.

Wij vinden in ieder geval dat de merken Castelli, AGU, Sportful, Assos en Van Rysel erg goede bibshorts verkopen.

Als we een aantal van de beste bibshorts moeten noemen:

Tips voor het kopen van een bibshort

Van plan om een bibshort te kopen? Dan moet je op een aantal dingen letten voordat je tot het aanschaffen van de broek overgaat. Het belangrijkste is dat je een fietsbroek met een goede zeem koopt. Merken als Castelli, Sportful, Van Rysel, Agu en Rogelli maken betaalbare bibshorts van goede kwaliteit.

Bibshorts zijn onder meer te koop bij de volgende webshops:

Lees ook:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.