B’Twin fietsverlichting review – By Decathlon

Het is weer vroeg donker en toch zien we nog veel fietsers zonder licht fietsen. Deze fietsers, vaak kinderen, zijn vaak slecht zichtbaar voor het overige verkeer. Als reden wordt vaak gegeven dat ze nog geen tijd hebben gehad om naar de fietsenmaker te gaan, fietsverlichting is lastig te monteren op de fiets of dat ze fietslampjes simpelweg te duur vinden. Decathlon vindt veiligheid in het verkeer belangrijk en stuurde ons de fietslamp Vioo Clip 300 Island van het eigen huismerk B’Twin op om te testen. Dit goedkope B’Twin fietslampje kost slechts 7,99 euro en is zowel met een clip als met een elastische strap eenvoudig te bevestigen aan je kleding of fiets.

Kenmerken

We hebben reeds eerder een aantal fietslampjes getest en zijn dus goed op de hoogte van het aanbod in deze markt. Zo heb je de anti-bekeuringslampjes (de Hema lampjes waarvan de batterijen na een half uur op zijn) en de fietslampjes die daadwerkelijk ervoor zorgen dat je zichtbaar bent en duurzamer zijn. Met B’Twin fietsverlichting ben je zichtbaar tot op 110 meter. Afhankelijk van of je het lampje voor of achter aan je fiets bevestigd kan je het lampje instellen op rode of witte verlichting. Daarnaast heb je de keuze uit de vaste stand en de knipperstand. In de vaste stand kan de batterij 4,5 uur branden en in knipperstand 9 uur. Als de batterij leeg is kan je deze eenvoudig opladen met de meegeleverde micro usb-kabel. De bevestiging gaat via een clipje waarmee je het lampje aan kleding kunt bevestigen of via een elastische strap waarmee je de fietslamp eenvoudig aan het stuur of de achterdrager bevestigd.

B’Twin Vioo Clip 300 Test

Lichtsterkte en bediening

Ik vraag me bij het ontvangen van dit product wel even af of dit kleine lampje wel voor voldoende licht gaat zorgen. Het lampje is eenvoudig aan te zetten middels de knop in het midden en er komt, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld de hiervoor al genoemde Hema lampjes, een prima lichtstraal uit. Uiteraard niet te vergelijken met de duurdere fietsverlichting, maar bij deze goedkopere lampjes is dan ook met name het doel om gezien te worden en minder om de straat volledig te verlichten. Dit doel wordt met dit lampje veel beter bereikt dan de de “1 maand” lampjes van de Hema. Ook voor het switchen tussen rood en wit licht en de vaste of knipper stand maak je gebruik van de middelste knop. Voor het uitzetten van de fietslamp houd je de knop iets langer in gedrukt.

Bevestiging

Handig is ook dat het lampje zowel aan je kleding te bevestigen is middels de clip als aan je fiets middels de elastische strap. Tijdens het wielrennen of mountainbiken kan je het lampje dan ook eenvoudig aan je kleding of rugzak bevestigen. Ook haal je het lampje weer snel en eenvoudig van je fiets af, zodat deze niet gestolen wordt.

Batterijduur

De batterij gaat erg lang mee is mijn ervaring, ik heb het niet precies getest, maar vier uur haalt de batterij sowieso. Groot voordeel ten opzichte van andere fietslampjes uit deze prijsklasse is dat je het lampje weer kunt opladen met de meegeleverde micro usb kabel, deze kabel wordt ook voor het opladen van de meeste smartphones gebruikt.

Conclusie

De B’Twin Vioo Clip 300 is een erg eenvoudig te bedienen fietslamp die je gemakkelijk bevestigd op fiets en kleding. In de verpakking zit één fietslampje, zoek je verlichting voor zowel de voor- als achterkant (wettelijk verplicht) dan is er ook een duo-verpakking voor 14,99 euro. Omdat je het fietslampje kan opladen gaat het lampje langer mee dan de meeste goedkope fietslampjes, het is de prijs van 7,99 euro dan ook zeker waard.

Ben je na het lezen van deze review geïnteresseerd geraakt in de B’Twin Vioo Clip 300, dan kan je het product hier vinden

Over Decathlon

Decathlon is één van de grootste sportwinkels van Nederland. Als je voor de eerste keer een winkel van Decathlon binnenloopt dan verbaas je je over het grote assortiment, er zijn namelijk weinig winkels waar je voor vrijwel iedere sport terecht kunt voor het kopen van je volledige uitrusting. Decathlon onderscheidt zich van andere sportshops met de twintig passiemerken. Dit zijn sportmerken die exclusief bij Decathlon te koop zijn en van begin tot eind door Decathlon worden ontworpen en geproduceerd. Door zowel het onderzoek, ontwerp, design en logistiek in eigen beheer te houden kan Decathlon haar sportartikelen tegen een zo laag mogelijke prijs aanbieden. Er zijn verschillende segmenten binnen het passiemerk, zodat er zowel voor de beginner als voor de gevorderde sporter altijd een artikel naar wens bij zit. Voor fietsers is het passiemerk B’Twin opgericht. B’Twin heeft, naast fietsaccessoires, ook een groot assortiment in fietskleding, fietsonderdelen en fietsen. Geïnteresseerd geraakt in het aanbod van B’Twin? Op de site van Decathlon vind je alle informatie over dit fietsmerk.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.