Bus Orica GreenEdge vast op de finish lijn

De eerste etappe van de Tour de France was in meerdere opzichten erg spannend. Terwijl het peleton op tien kilometer van de streep fietste reed een bus van Orica GreenEdge zich vast onder de finish boog. In alle haast werd de finish door de organisatie drie kilometer naar voor verplaatst. Hierop begonnen de renners op volle snelheid te rijden met een door Greipel veroorzaakte valpartij ten gevolge. Nadat de banden van de bus waren leeggelopen kon de bus weer onder de boog uitkomen en nog op tijd van de finishlijn afgehaald worden. De organisatie besloot daarop de finish toch op het originele punt te laten plaatsvinden. Kittel was de sprinter die het meest van de situatie profiteerde en uiteindelijk de sprint won, Danny van Poppel maakte indruk met een derde plek en veroverde de Witte trui. Concurrenten als Greipel, Cavendish en Sagan kwamen door de valpartij minuten later over de finish. De tourorganisatie besloot later op de avond om vanwege de valpartij de tijden gelijk te zetten met die van de winnaar.

Een filmpje vanuit de ploegleiderswagen van Orica GreenEdge

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.

Plaats een reactie