Camelbak fietsrugzak

Als je aan fietsrugzakken denkt dan denk je al snel aan het merk Camelbak. Dit merk introduceerde in 1989 speciale rugzakken voor tijdens het fietsen. Ze werden met name populair vanwege de mogelijkheid om extra water mee te nemen in de fietsrugzak en deze direct vanuit de rugzak te kunnen drinken middels een slangetje met mondstuk. De fietsrugzak met drinksysteem werd daarna nog vele malen gekopieerd door andere fietsproducenten, maar Camelbak blijft de absolute specialist op dit gebied. Inmiddels maakt het merk naast fietsrugzakken ook bidons en rugzakken met drinksysteem voor het Amerikaanse leger.

Oprichting Camelbak

In 1988 nam fietsliefhebber Michael Eidson deel aan een wielrenwedstrijd. Een wedstrijd over 160 kilometer in de hete zomerzon. Met maar een paar plekken om zijn bidons bij te vullen besloot Eidson om een infuuszak te vullen met extra water en het slangetje dat aan de zak zit over zijn schouder te leggen, zodat hij handsfree er uit kan drinken. Het idee voor de Camelbak is geboren.

Jeffrey Wemmer, professioneel wielrenner, was onder de indruk van het systeem en startte met de verkoop van het drinksysteem bij wielrenwedstrijden. De Camelbak werd beetje bij beetje verder ontwikkeld tot het product dat het nu is.

Camelbak met drinksysteem

De Camelbak fietsrugzakken zijn er in verschillende variaties, zo zijn er rugzakken met een drinkreservoir van 0,5 liter tot 3 liter. Ook de extra ruimte in de Camelbak verschilt van model tot model. Één en ander ook afhankelijk van de activiteit waarvoor de rugzak bedoelt is. Zo heeft Camelbak ook rugzakken ontworpen voor tijdens het wandelen, vakantie en voor het leger. Het water kan via een slangetje en een mondstuk tijdens het fietsen worden gedronken. Hierdoor hoef je niet meer te zoeken naar je bidon en kun je door blijven fietsen tijdens het drinken.

Camelbak kopen

Camelbak heeft verschillende varianten fietsrugzakken. Bedenk van tevoren goed waarvoor je de rugzak wilt gebruiken. Het verschil tussen de Camelbak’s zit hem vooral in grootte van het drinkreservoir en ruimte voor andere spullen zoals fietsgereedschap, voeding, etc. Ook zijn er speciale Camelbak fietsrugzakken te koop voor dames, waarvan onder meer de rug en de schouderbanden van de rugzak zijn aangepast naar het lichaam van de vrouw. De fietsrugzakken zijn onder meer te koop bij:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.