Getest: Castelli Free Aero Race review

Een korte wielerbroek draag je in principe altijd, tenzij de temperatuur het echt niet toelaat. Om zeker te zijn van voldoende comfort is het dan uiteraard belangrijk om een broek van hoge kwaliteit te dragen. Wat dat betreft heeft de Castelli Free Aero bibshort goede papieren. Wielerkleding van Castelli hoort sowieso al bij het beste dat op dit gebied te krijgen is en dat geldt in het bijzonder voor de korte Castelli Free Aero Race 4 bibshort. Dit is in de collectie van Castelli namelijk de best verkochte korte fietsbroek. Tijd dus voor een review van deze bibshort.

Verschillende kits

Een van de redenen waarom de Castelli Free Aero Race bibshort populair is onder wielrenners is de ruime keuze die je hebt als het aankomt op het kiezen van de kleur. Deze bibshort is namelijk verkrijgbaar in zowel een zwarte, een blauwe, een gele als een rode variant. Op die manier kan je deze bibshort uitstekend laten matchen met de rest van je outfit.

Castelli ontwikkelt door

Progetto X2 Zeem
Progetto X2 Zeem

In 2007 werd de Castelli Free Aero Race voor het eerst op de markt gebracht. Zoals het een topmerk betaamt zijn de designers toen niet gestopt met het verder ontwikkelen van deze bibshort. In de afgelopen jaren werden enkele kleine aanpassingen gedaan. Voor de nieuwste generatie Castelli Free Aero Race fietsbroeken hebben de ontwerpers echter alles uit de kast gehaald. Het resultaat is een compleet opnieuw ontworpen bibshort voor tijdens het wielrennen. De zeem werd verbeterd zodat de pasvorm nog beter aansluit op je lichaam en een grotere luchtdoorlatendheid zorgt voor een verbeterde afvoer van zweet. In de Progretto X2 zeem zijn kussentjes met gel verwerkt zodat je extra comfort ervaart precies op de plekken die extra bescherming nodig hebben. Dankzij het feit dat de Progetto X2 naadloos is ontworpen heb je bij dit type zeem absoluut geen last van irritatie. De zeem is echter niet het enige hoogstandje dat de deze bibshort te bieden heeft. De speciale Forza stof zorgt voor een perfecte pasvorm van de broekspijpen en aan de buitenkant zorgt de Vortex dimpled stof voor een verbeterde aerodynamica. Zelfs aan de veiligheid is gedacht, want op de rug is reflectie aangebracht zodat je goed opvalt in het verkeer. Kortom, deze wielerbroeken voegen echt wat toe voor de sportieve fietser.

Castelli Free Aero Race review

Castelli Free Aero Race review

We hebben de Castelli Free Aero Race bibshort ook aan een test onderworpen. De wielrenner die de broek testte heeft normaal gesproken maat M. Omdat Castelli bibshorts kleiner uitvallen, droeg hij tijdens de test maat L. Deze had een prima pasvorm. Ook de schouderbanden hadden een goede lengte en staan zo wijd mogelijk uitelkaar, zodat ze een een groot deel van het bovenlijf open laten. Hierdoor raakt het bovenlijf bij zomerhitte niet oververhit. Hierdoor heb je geen last van de bibs tijdens het fietsen. De Free Aero Race heeft vrijwel geen naden, waardoor irritaties worden voorkomen. De Giro3 grippers zorgt ervoor dat de pijpen niet omhoog kruipen tijdens het fietsen. De Progetto X2 Air zeem is dikker dan de KissAir zeem van Castelli en iets dikker. De zeem zorgt voor verkoeling en erg veel comfort tijdens het fietsen van lange ritten. Het is één van de beste zemen die we ooit getest hebben en dat blijkt ook wel uit de beoordelingen van andere sites en gebruikers van deze zeem.

De Castelli Free Aero Race fietsbroek blijft natuurlijk een vrij dure bibshort. De kwaliteit is echter van een dermate hoog niveau dat de bibshort deze prijs wel waard is. Ook op de bekende review site Road.cc krijgt deze fietsbroek met eindcijfer 9 een zeer goede beoordeling.

De Castelli Free Aero Race is te koop bij Triathlonaccessoires & Bol.com

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.