Casual fietskleding

Ben jij een echte fietsliefhebber? Dan is het leuk om dit uit te dragen met casual fietskleding. Als je regelmatig naar de Avondetappe en Tour du Jour kijkt, dan zal je je vast weleens afvragen welk shirt Thijs Zonneveld, Stef Clement of Eric Corton draagt. Vaak hebben ze shirts met een leuk fietsthema, zoals het omgedraaide rugnummer 13 of termen als Chasse patat en Pedaleur. Dit is casual fietskleding, oftewel normale kleding met als thema fietsen en wielrennen. Ook profwielrenners als Puck Moonen, Steven Kruijswijk en Moreno Hofland zie je regelmatig in hun vrije tijd in deze casual fietskleding rondlopen. Laurens Ten Dam heeft in samenwerking met La Machine zelfs een eigen LTD collectie ontworpen. In dit blog bespreken we een aantal merken en webshops waar ze leuke casual fietskleding verkopen.

La Machine

La Machine is een kledingmerk van Nederlandse bodem. Opgericht door echte wielerliefhebbers die hun liefde voor de Klassiekers en grote rondes graag wilden omzetten in leuke t-shirts die je kan dragen als je niet aan het wielrennen bent. Beroemd is inmiddels het shirt met Startnummer 13. Een shirt met een groot omgedraaid startnummer 13 erop, al regelmatig gedragen op TV door onder andere Thijs Zonneveld, Stef Clement en Laurens Ten Dam.

La Machine komt regelmatig met nieuwe casual fietskleding en heeft inmiddels een grote collectie casual fietsshirts, sweaters, sweatpants en petten. Ook verzorgen ze de casual kleding van Team Jumbo Visma met daarbij ook leuke fanwear.

De shirts van La Machine zijn van een goede kwaliteit en hebben een normale pasvorm. De regelmaat waarmee ze nieuwe shirts hebben zorgt er bij mij voor dat ik regelmatig toch weer word verleid om een nieuw shirt te bestellen.

Lees onze La Machine review

AGU casual fietsshirts

AGU heeft voor zowel dames als heren een aantal leuke casual shirts en truien met fiets opdruk. De Performer shirts van AGU zijn niet alleen leuk om casual te dragen, maar ook nog eens erg fijn op de fiets, omdat ze gemaakt zijn van hoogwaardige stretchende materialen met een hoog ademend vermogen. De shirts hebben verschillende fiets prints, zodat je kan tonen dat jij een fietsliefhebber bent in hart en nieren.

Cycology

Een van de eerste merken puur gericht op casual fietskleding was Cycology in 2011. Opgericht door wielrenners met een gebrek aan talent om de top te halen en daarom hun liefde voor de fiets op een andere manier willen uitdragen. De inspiratie voor de shirts zit in vele duizenden fietskilometers wat heeft gezorgd voor een grote collectie casual fietsshirts, sweaters, polo’s en boxershorts. Het DNA shirt, bestaande uit een fietsketting in de vorm van DNA is erg populair en heb je vast al een keer voorbij zien komen op TV. Naast dit shirt bestaan de shirts voornamelijk uit een fietsopdruk en grappige teksten, erg leuk als cadeau voor een fietsliefhebber dus.

De casual fietskleding van Cycology is te koop bij Bol.com

DNA
Het DNA shirt van Cycology

Daarnaast heeft Cycology ook een grote collectie fietsshirts en fietsbroeken voor op de fiets. De designs zijn echt voor mensen die in een uniek fietsshirt of broek willen rondrijden. Deze Cycology fietsshirts en fietsbroeken zijn te koop bij Bol.com

Casual fietsshirts van fietsmerken

Bij Bol.com verkopen ze ook nog verschillende casual shirts van bekende fietsmerken als Castelli, Endurance, Morvelo, Le Coq Sportif (Tour de France) en Mavic o.a.

AliExpress casual fietsshirts

Je zou het misschien niet verwachten, maar de grootste collectie casual fietsshirts is te vinden op AliExpress. Je moet natuurlijk wel wat langer wachten voordat je shirt binnen is, maar dan heb je wel voor tussen de 5 en 10 euro een uniek shirt in je garderobe hangen.

Onder de collectie shirts vind je ook leuke fietsshirts uit het verleden van teams als Molteni Arcore, Peugeot en PDM.

Vélojunkie

Ook het merk Vélojunkie kan je kennen van televisieprogramma’s als Tour du Jour en de Avondetappe. De shirts met teksten als ‘Hors Catégorie’, ‘Pedal Push’ en ‘Cyclist’ zijn ook onder wielrenners erg populair, onder meer oud renner Andy Schleck draagt regelmatig kleding van Velojunkie. De collectie bestaat uit shirts, sweaters, hoodies, sweatpants en petten.