Cavendish deelt Veelers een beuk uit (video)

Tijdens de door Kittel gewonnen sprint deelde Cavendish een beuk uit aan de Nederlander Tom Veelers. Cavendish zelf melde op Twitter dat het geen opzet was en hij in zijn eigen lijn reed. O.a. Thijs Zonneveld, Sven Nys en Danny Nelissen vonden op Twitter dat Cavendish het bewust deed en uit de Tour moet worden gehaald. De tour jury heeft inmiddels laten weten dat ze Cavendish niet zullen straffen.

Met Tom Veelers gaat het naar omstandigheden goed. Hij heeft enkele flinke schaafwonden door het glijden over het asfalt. Aan AD.nl liet hij weten:

Ik denk niet dat hij in een rechte lijn sprintte’, zei de Tukker, die vooral schaafplekken aan de val overhield. ‘Hij knalt vol tegen mijn stuur. Dit hoort niet.’

Veelers wilde zich niet uitspreken over een eventuele straf voor de oud-wereldkampioen. ‘Dat laat ik aan de organisatie over; die moet dat maar beslissen.’ Nog vol van de adrenaline zei Veelers nog geen pijn te hebben. ‘Dat zal vast wel komen als ik onder de douche sta.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.