Cyclemasters review

Door Cyclemasters werd ik benaderd met de vraag of ik hun spinning app uit wilde testen. Nou heb ik inmiddels ervaring met de verschillende fietstrainer apps, maar een spinning app kende ik nog niet. Ik heb wel een aantal jaar spinninglessen gevolgd met een instructrice. Ook heb ik een spinningfiets op zolder staan, maar ik merkte tijdens het trainen dat ik zonder het volgen van een les niet tot het uiterste ga. Zal dit met een digitale spinningles wel het geval zijn? Ik heb Cyclemasters uitgebreid getest en bespreek de mogelijkheden van de app van Cyclemasters in deze review.

Wat is Cyclemasters?

Cyclemasters is een website waar je toegang hebt tot honderden online spinninglessen voor verschillende niveaus. Het bedrijf verzorgde al de digitale spinninglessen voor verschillende sportscholen en maakt deze spinning workouts nu ook voor je spinning training thuis beschikbaar. Je kan de video’s op de website bekijken, via een app of streamen naar je tv met Apple TV of Chromecast.

Benieuwd naar de kosten van Cyclemasters?

Ruime keuze uit online spinning workouts

Het leuke aan de spinning workouts van Cyclemasters is de grote diversiteit. Zo kan je kiezen uit verschillende soorten workouts met wisselende instructeurs om je training afwisselend te houden en gemotiveerd te blijven. We bespreken de verschillende workouts waaruit je kan kiezen bij Cyclemasters:

  • Learn the moves – Ook voor de beginnende spinner is deze app geschikt. Je kan voordat je aan de spinninglessen begint verschillende video’s met uitleg bekijken, zodat je de juiste techniek leert of voor een uitgebreide warming up en cooling down.
  • Beat rideHou jij van bewegen op muziek? Met de Beat ride workouts heb je een complete body workout op het ritme van de muziek. De opzwepende muziek zorgt ervoor dat je tot het uiterste gaat voor een optimale workout.
  • Scenic rideTijdens een Scenic ride fiets je door schitterende landschappen en beklim je bekende bergen in Europa. De instructeur geeft het tempo aan en varieert met verschillende spinning technieken.
  • Signature rideDat iedere instructeur zijn of haar eigen trainingsstijl heeft is bekend, daarom kies je in de signature ride voor een specifieke instructeur of instructrice die op zijn of haar manier een spinningles geeft. Regelmatig kan je ook een live les volgen van je favoriete trainer.
  • Scenic ride classicsFiets mee tijdens de klassiekers uit het voorjaar, etappes van de Tour de France, Giro en La Vuelta. Zelfs Limburgs Mooiste en de Amstel Gold Race kan je met deze classics mee fietsen op je spinningfiets.
Cyclemasters app review

Spinning trainingschema’s

Onder het kopje ‘Programma’s’ vind je verschillende trainingsschema’s voor beginners en gevorderde spinners. Uit de naam van een trainingsprogramma kan je het thema van de video’s halen. Zo bestaat het ‘Mountain Europe’ programma uit de bekende Europese bergen waarbij je begint met een klim van 23 minuten en in week zes de Stelvio moet beklimmen in een training van 90 minuten. De Greatest Hits training is een High Intensity Training waarbij je door intervals in een korte tijdsduur een intensieve workout hebt. Op dit moment zijn er elf trainingsprogramma’s die je kan volgen, maar ook de trainingsprogramma’s worden regelmatig uitgebreid.

Spinning schema's

Cyclemasters review

Zoals ik al vertelde in de inleiding was er voor mij een groot verschil tussen een spinningklas in de sportschool en een niet begeleide les thuis op zolder. Ik dacht ook dat dit deels kwam vanwege de aanwezigheid van anderen tijdens de spinning les. Je wilt dan niet onder doen voor de rest en de vraag voor mij was dus of ik aan een digitale instructeur of instructrice voldoende had om ook tot het uiterste te gaan.

Na een paar weken drie keer per week te trainen kan ik melden dat Cyclemasters je absoluut gemotiveerd weet te houden. Iedere les is weer anders en de instructeurs in instructrices blijven motiverend op je inpraten om er alles uit te halen.

Vooral de variatie in workouts bevalt mij erg goed. De ene keer kies ik voor een scenic ride waarbij je de Mont Ventoux beklimt en ook echt het gevoel krijgt dat je de top wilt halen en het gevoel van een klim in je benen wilt kunnen voelen. Maar als ik meer behoefte heb om te spinnen op opzwepende nummers dan kies ik voor een Beat Ride. Want wat is er nou fijner dan op het ritme van de muziek te sporten?

Met het grote en gevarieerde aanbod van Nederlandse workouts is Cyclemasters echt uniek op dit moment. Er is geen andere app/website die dit op dit moment in deze kwaliteit kan aanbieden. Een absolute aanrader dus.

Wat kost Cyclemasters?

Uiteraard wil je Cyclemasters eerst uitproberen voordat je meteen vastzit aan een abonnement. Daarom is het mogelijk om eerst 7 dagen gebruik te maken van een gratis proefperiode. Als je binnen zeven dagen opzegt (de knop om op te zeggen is eenvoudig te vinden, geen zorgen daarover dus) dan zit je nergens aan vast.

Heb je wel interesse in een abonnement dan kan je kiezen voor een maand abonnement of jaarlijks lidmaatschap. Kies je voor een jaarlijks lidmaatschap dan krijg je twee maanden gratis.

Op dit moment kost een lidmaatschap 9,99 euro per maand en een jaarlijks lidmaatschap 99,99 euro per jaar (8,33 euro per maand). Ook heeft Cyclemasters een Premium abonnement voor 13,99 euro per maand (139,99 euro per jaar) waarmee je ook de beschikking krijgt over trainingsprogramma’s, strava koppeling, live workouts en andere premium functies.

Via Onlinefietser.nl krijg je na de proefperiode van 7 dagen de eerste maand voor de helft van de prijs aangeboden, dit wordt automatisch ingesteld als je je via deze link aanmeld bij Cyclemasters.

Spinning app voor fitnessclubs of bedrijven

Wil je virtuele groepslessen aanbieden op je fitnessclub, sportschool of de in-house fitness van je bedrijf? Ook hiervoor heeft Cyclemasters verschillende oplossingen. Voor 69,99 euro per maand worden 3 apparaten ondersteunt.