Elektrische fiets accu vervangen

E-bike accu vervangen

De accu is het belangrijkste onderdeel van jouw elektrische fiets. Doet de accu het niet meer goed, dan heeft de fiets namelijk minder kracht. Dit betekent dat jij meer kracht moet zetten tijdens het fietsen en de actieradius afneemt. Gebruik jij de accu van jouw elektrische fiets al een tijdje en vraag je je af of deze accu nog wel goed werkt? Lees dan meer over de elektrische fiets accu vervangen op deze pagina.

Wanneer E-bike accu vervangen?

Als de accu van jouw elektrische fiets het niet meer goed doet, merk je dit vanzelf. Werkt de accu niet meer goed, dan heeft je fiets namelijk minder kracht. Dit betekent dat je zelf meer kracht moet zetten: je wordt minder door de accu ondersteund tijdens het fietsen. Heb je het idee dat de fiets minder snel optrekt of gewoon minder hard gaat, dan kan het nodig zijn om de accu te vervangen.

Hoelang gaat de accu mee per type?

  • Een NiMH fietsaccu heeft een levensduur van ongeveer 400 keer.
  • Een fiets met een li-ion accu, dan kun je deze accu ongeveer 700 keer gebruiken.
  • Heb je een fiets met een LifePO4 accu, dan moet je rekenen op een levensduur van ongeveer 2000 keer.

Heb je jouw elektrische fiets al een paar jaar en gebruik je de fiets regelmatig, dan kan het dus nodig zijn om de accu te vervangen. Uiteraard hoef je niet het aantal keer bij te houden, maar merk je vanzelf wanneer een E-bike vervangen moet worden.

Een nieuwe elektrische fiets accu kopen

Je kunt de nieuwe accu van jouw elektrische fiets gewoon online bestellen. Dit doe je door de oude accu uit je fiets te halen en te kijken welke batterij jouw elektrische fiets op dit moment gebruikt. Vaak staat het merk en type op de zijkant vermeld. Weet je welke batterij je fiets gebruikt, dan weet je welke accu je aan moet schaffen. Ga naar Fietsenwinkel.nl en zoek naar het type accu dat je nu ook hebt op je E-bike.

Fietsenwinkel.nl heeft online het grootste aanbod E-bike accu’s van vrijwel alle merken en types.

Hoe vervang je de accu van je elektrische fiets?

Heb je jouw nieuwe accu in huis, dan is het helemaal niet moeilijk om de accu te vervangen. De nieuwe accu komt namelijk op dezelfde plek als de oude accu. Je laadt de nieuwe accu op, je verwijdert de oude accu uit de fiets en je plaatst de nieuwe accu in je elektrische fiets. Test even of de accu het doet en voor je het weet kun je gewoon weer de weg op met jouw elektrische fiets. Na het vervangen van de accu van je elektrische fiets, kun je weer een paar jaar vooruit.