Energy gel voor wielrenners

Indien je langere fietstochten maakt of een wedstrijd moet fietsen is goede energierijke voeding erg belangrijk. Je lichaam dient in zo’n geval te beschikken over voldoende koolhydraten. Energie-gels leveren in zo’n geval een uitgebalanceerde combinatie van snelle en complexe koolhydraten. Energie-gels geven je in relatief korte tijd een flinke energie-boost, zonder een suiker dip naderhand. De meeste gels hebben een aangename fruitsmaak. Voordeel van de gels is dat ze gemakkelijk op de fiets te openen zijn, gemakkelijk te slikken zijn en goed verteerbaar zijn. Al na 2 tot 5 minuten voel je een merkbaar verschil in uw inspanning. De engery gels hebben een werking van gemiddeld 45 minuten.

Getest: SIS Go Orange Energy Gel

Tijdens het beklimmen van een berg op de racefiets heb ik de energy gels van SIS (Science in Sport) uitgeprobeerd. Tien minuten voor de klim had ik de SIS Go Orange gel ingenomen. Het gelletje is gemakkelijk met je mond te openen op de fiets. De smaak is lekker, fris in de mond en zorgt niet voor een plakkerige nasmaak. Het innemen van water is dus niet nodig bij het innemen van deze gel. Na vijf minuten voel je je inderdaad weer een stuk meer energie hebben en tijdens het klimmen merk je dat je sneller herstelt. De gel zorgt voor meer energie en een betere vochtopname. Het voorkomt tevens hongerklop. Voor sporters met een gevoelige maag zijn het ideale gels. De gels van SIS hebben een werking van ca. 30 minuten. Voor inspanningen van 1 uur worden 2 a 3 gels aangeraden. De gels zijn er in de smaken sinaasappel, appel, zwarte bes en tropisch.

De gels van SIS Go zijn onder meer te koop bij Bol.com.

Ook interessant: Sportvoeding & wielrennen

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.