Etixx Quickstep Fietskleding

De Belgische wielerploeg Etixx-Quick-Step is al lange tijd in de wielersport actief. In de jaren negentig was het team actief onder de naam Mapei-wielerploeg, maar in 2003 werd Quick-Step de sponsor en veranderde de naam naar Quick-Step. In 2012 werd sponsor Omega Pharma toegevoegd en wijzigde de naam naar Omega Pharma-Quick-Step. Vanaf 2015 gaat de ploeg verder onder de naam Etixx-Quick Step. De wielerploeg richt zich op rittenkoersen, klassiekers, eendagswedstrijden en sprints. Bekende renners van het team zijn de Nederlanders Niki Terpstra en Wout Poels, Kwiatkowski, Renshaw, sprinter Mark Cavendish en de Belgische wielrenner Tom Boonen.

In 2012 wist de ploeg van ploegleiders Tom Steels en Wilfried Peeters, in Valkenburg de eerste WK-ploegentijdrit te winnen. Het team bestond uit Tony Martin, Niki Terpstra, Tom Boonen, Kristof Vandewalle, Sylvian Chavanel en Peter Velits. Op het einde waren ze drie seconden sneller dan BMC. In 2013 werd de wereldtitel geprolongeerd door 0,88 seconden sneller te rijden dan Orica-Greenedge. Enige wijziging in het team van het jaar ervoor was Michael Kwiatkowski in plaats van de geblesseerde Tom Boonen. Vorig jaar won Niki Terpstra Parijs-Roubaix namens Quick Step.

Uiteraard is het voor fans mogelijk om ook in de wielerkleding van Etixx Quick Step te fietsen. Er zijn onder meer fietsshirts, fietsbroeken, caps, fietssokken, handschoenen en het Belgische fietsshirt van Etixx Quick-Step verkrijgbaar. De fietskleding is van het merk Vermarc.

Fietskleding van Etixx Quick-Step is verkrijgbaar bij Bol.com

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.