Fatbike, de trendy fiets uit Amerika

Ben je een echte sportman of sportvrouw en vind je het leuk om je grenzen eens grondig te verleggen? Overweeg dan om een fatbike aan te schaffen. Deze uitgesproken fiets biedt veel meer dan bijvoorbeeld de racefiets of mountainbike. Mensen die op deze fiets rijden, krijgen er een enorme kick van en dat is niet voor niets. Wat is een fatbike en wat maakt hem zo bijzonder?

De oorsprong van de fatbike

De fatbike komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en is Nederland inmiddels ook volop aan het veroveren. Het is een fiets die eigenlijk elk terrein moeiteloos de baas is. Het maakt niet of je rijdt in een uitgestrekte zandvlakte, een droge woestijn of door de sneeuw, de fatbike bijt zich overal doorheen. Ben je wel toe aan een beetje uitdaging? Dan is deze fiets zeker iets voor jou.

Eyecatcher van dit moment

De fatbike bedwingt niet alleen moeiteloos elk soort terrein, maar is dankzij de bandenspanning ook in bochten enorm comfortabel. Dat geeft fietsers een kick en dat maakt de fiets hiermee aantrekkelijk voor sportievelingen. Met een bandbreedte van 4,8 inch ploegen ze zich zonder problemen door sneeuw en modder heen. Er wordt zelfs gezegd dat je er een bevroren land mee kan omploegen. Kortom, deze brede rubberbanden uit Amerika zijn in Nederland dé eyecatcher van dit moment.

Niets houdt een fatbike tegen

Voor een fatbike is geen enkele ondergrond te bedenken die de fiets niet kan bedwingen. Sneeuw, modder, gravel, kiezels, zand of water, niets houdt de fiets tegen. Dankzij de simpele maar krachtige techniek blijft de fatbike in balans en kun je iedere uitdaging aan. Er bestaan simpelweg geen barrières.

Een bijzonder rijwiel voor elk seizoen

Ga je voor spektakel en avontuur het komende seizoen? Zorg dan dat je de fatbike tegen een scherpe prijs in huis haalt. Het is een onmisbaar rijwiel als je een fervent fietser bent. Bovendien is het ook een prima manier om dankzij de fatbike je emoties de vrije loop te laten. Passie, boosheid, verdriet, frustratie en uitgelatenheid zijn allemaal te beleven dankzij de aanschaf van deze bijzondere fiets.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.