Fiets cadeau

Sinterklaas en kerst komen er weer aan en dus is het tijd om voor vrienden en familie betaalbare, maar functionele, cadeau’s te kopen. Is dit familielid, vriend of vriendin een fietsliefhebber, dan heb je geluk en zijn de cadeau mogelijkheden eindeloos. In dit artikel zetten we een aantal fiets cadeau tips op een rijtje. We gaan hierbij uit van cadeau’s vanaf 10 euro en vanaf 30 euro. Ideaal dus als je voor een fietsliefhebber een cadeau moet kopen of als je zelf inspiratie nodig hebt voor je verlanglijstje. Buiten beschouwing laten we de fietsboeken, omdat we deze reeds besproken hebben in het artikel ‘beste fietsboeken‘ en beste fietsreisboeken.

Fietscadeau 10 tot 30 euro

Winter fietssokken

Winter fietssokken
Bij menig 40 plusser staan sokken op het verlanglijstje bij gebrek aan inspiratie. Bij de fietsliefhebber staan rond de feestdagen winter fietssokken op het lijstje. Fietssokken van Merino Wol houden je voeten (i.c.m. winterfietsschoenen of overschoenen) lekker warm in de winter. Naast het warm houden van de voeten, zorgt de merino wol voor een goede ventilatie, zodat je voeten niet gaan zweten in de sokken. Ga je ook fietsen onder zeer koude omstandigheden dan zijn specialisten als Craft, Northwave en Sealskinz aan te raden.

Winter fietshandschoenen

Winter fietshandschoenen
Comfortabele fietshandschoenen zijn essentieel tijdens het fietsen, ze zorgen voor een goede comfortabele grip op het stuur en vangen de schokken op. Ook beschermen ze je handen bij een valpartij. In de winter zijn zomer fietshandschoenen niet meer te dragen, omdat je handen tijdens een lange fietstocht te koud worden. Winter fietshandschoenen hebben dezelfde functionaliteiten als zomerhandschoenen en houden daarnaast voldoende warmte vast. Een erg leuk fiets cadeau dat al vanaf 15 euro te koop is. Bekende en kwalitatieve merken zijn GripGrab, Rogelli, Craft en Northwave. Met name Northwave is een specialist op het gebied van fietskleding voor in de winter.

fietsmuts

Helmmuts
Een muts onder je helm tijdens het fietsen in de winter is geen overbodige luxe. Erg handig zijn de helmmutsen, die je oren en hoofd beschermen tegen de kou en prima te combineren zijn met een helm. De merken Rogelli & GripGrab hebben een groot aanbod fietsmutsen.
Ga je fietsen onder extremere weersomstandigheden, dan is een balaclava aan te raden, deze sportieve bivakmuts beschermt je volledige hoofd, met uitzondering van je ogen en neus, tegen wind en kou.

Fietscadeau vanaf 30 euro

Overschoenen

Overschoenen

Koude voeten is ergernis nummer 1 onder fietsers in de winter. Je reguliere fietsschoenen zijn specifiek ontworpen voor zomerse omstandigheden en verkoeling van de voeten. Veel koude lucht komt dan ook door je schoenen heen. Uiteraard is een oplossing het kopen van winter fietsschoenen, maar een veel goedkopere en slimmere oplossing zijn overschoenen. Deze trek je over je reguliere fietsschoenen. Afhankelijk van het type overschoen zijn ze water- en winddicht. Merken als B’Twin, Rogelli, GripGrab, Northwave en Craft hebben een groot aanbod goed functionerende overschoenen. Overschoenen zijn te koop bij Bol.com.

Retrowielershirt

Wil je een fanatieke fietsliefhebber eens goed verrassen dan is een retro fietsshirt een geweldig fietscadeau. Bol.com heeft meer dan honderd retro shirts van legendarische wielerploegen uit het verleden. Met een retroshirt weet je zeker dat je een opvallend en uniek shirt draagt op de racefiets. Naast shirts verkoopt Bol.com ook andere retro fietskleding en accessoires.