Fiets handwarmers

Heb jij ook altijd koude handen op de fiets? Is er geen handschoen die jouw handen warm weten te houden in de winter? Een fiets handwarmer, ook wel handmoffen of fietsmoffen genoemd, is de beste oplossing om koude handen en vingers op de fiets te voorkomen. Fiets handwarmers zijn waterdicht, winddicht en hebben een zachte voering aan de binnenkant. In dit blog kijken we wat de beste handwarmers voor op de fiets zijn.

Handwarmers voor op de fiets

Wat zijn fiets handwarmers? Fiets handwarmers zijn fietswanten die je op je stuur bevestigt. De handwarmers houden je handen op de fiets warm en droog. De meeste handwarmers zijn voorzien van een warme en zachte fleece voering, die voor de warmte zorgt, en een buitenlaag van water- en winddicht polyester die je handen droog houdt. Je bevestigt de fiets handwarmers met behulp van een tie-wrap en/of klittenband, zodat je ze als het warmer wordt eenvoudig weer kan verwijderen van je fiets. Groot voordeel van handwarmers is dat je ze nooit zal vergeten mee te nemen en dat ze je fiets leuk kunnen opfleuren, merken als Basil en Wobs hebben vele kleurrijke handwarmers.

Wat is de beste handwarmer voor de op de fiets?

Wij vinden de WOBS handwarmers de beste handwarmers voor op de fiets, of zoals WOBS de handwarmers zelf noemt: Bike Pogies. De milieuvriendelijk geproduceerde WOBS handwarmers hebben een zachte furry voering die je handen goed warm weten te houden. De buitenkant, die is gemaakt van 100 % gerecycled polyester, is waterafstotend, zodat je handen naast warm ook droog blijven. Als je je fiets ergens onbeschut moet parkeren, kan je de handwarmers dicht vouwen met klittenband, zodat de voering niet nat wordt.

WOBS handwarmers

Het Nederlandse merk WOBS heeft als doelstelling om handwarmers van milieuvriendelijke, comfortabele en van kwalitatief hoogwaardige materialen te maken met een modern design. Oprichtster Hester Taverne deed inspiratie op bij de vele van handwarmers voorziene brommers in Shanghai. Ze ontwierp warme Bike Pogies in verschillende fleurige fashion prints.

De WOBS handwarmers zijn waterafstotend en hebben een lekker warme furry voering aan de binnenkant. Als je fietsten in de regen staan, kan je de wanten met klittenband afsluiten zodat de voering niet nat wordt. Zijn de handwarmers toch vies geworden? Je kan de Bike Pogies wassen op 30 graden in de wasmachine.

Dankzij de reflecterende biezen aan de zijkant van de WOBS handwarmers ben je ook nog eens beter zichtbaar in het verkeer. Omdat je geen handschoenen meer hoeft te dragen en je remmen onder de Bike Pogies zitten kan je ook remmen en schakelen zoals je gewend bent.

Materiaal

  • Buitenkant: 100 % recycled polyester
  • Voering: 65 % polyester & 35 % recycled polyester
  • Bevestiging: Tie-wraps

Basil fiets handwarmers

Basil is een expert op het gebied van handwarmers voor de fiets. Het merk maakt al tientallen jaren handwarmers van kunstleder met een zachte binnenvoering. De handwarmers hebben een luxe uitstraling. De handwarmers van Basil houden je handen lekker warm als het koud is buiten.

Je bevestigt de handwarmers van Basil met een riempje en klittenband aan je fietstuur. Eventueel kan je een tie-wrap toevoegen, om de handwarmers beter diefstalproof te maken. Er is voldoende ruimte voor de remkabels en rem.

Ohmiomine handwarmers

De handwarmers van Ohmiomine worden erg goed beoordeeld door fietsers. De warme handwarmers zijn gemaakt van water- en winddicht polyester en een zachte voering. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren en hebben een nep vachtje met een koeienprint aan de uiteinden.

Je bevestigt de handwarmers van Ohmiomine met een riempje en klittenband aan je fietsstuur. Eventueel kan je de meegeleverde tie-wraps gebruiken om ze diefstalproof vast te maken.

De handwarmers van Ohmiomine zijn te koop bij Bol.com

DS Covers handwarmers

De handwarmers van DS Covers worden met een gemiddelde van een 3,6 wisselend beoordeeld. Zo geeft één klant aan dat de handwarmers niet waterdicht zijn en onvoldoende waterafstotend en een andere klant is niet tevreden over hoe warm ze je handen houden. Er zijn echter ook positieve reviewsvan klanten die zeer tevreden zijn over de handmoffen van DS Covers.

De DS Covers handwarmers zijn gemaakt van water- en winddicht neopreen met een thermisch zachte voering. Ze zijn verkrijgbaar voor een recht fietsstuur en een gebogen fietsstuur.

Handmoffen, handwarmers of fietsmoffen?

De term fietsmoffen en handmoffen is inmiddels een minder gebruikte naam. Veelal worden de wanten voor op de fiets inmiddels handwarmers genoemd of bij het merk WOBS Bike Pogies. Het is echter allemaal één en hetzelfde product. De merken zelf spreken inmiddels standaard van handwarmers.

Verwarmde handwarmers

Een iets duurdere oplossing om je handen warm te houden op de fiets is het dragen van verwarmde handwarmers. Deze oplaadbare handschoenen houden je handen actief warm en kan je daarna weer opladen. Het zijn dus herbruikbare verwarmde handwarmers. De beste verwarmde handschoenen zijn volgens de beoordelingen die van Bertschat en G-Heat. De handschoenen van Bertschat zijn verkrijgbaar vanaf 129,95 euro en zijn dus niet goedkoop.

Veel goedkoper zijn de verwarmde handschoenen van AA Commerce, maar de beoordelingen zijn wisselend. Ook iets goedkoper is het merk PIXMY, maar ook hier zijn de reviews wisselend van erg goed tot slecht.

Bekijk alle verwarmde handschoenen bij Bol.com & Decathlon

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.