Fiets ondergoed

Fiets onderbroek

Over het algemeen wordt er door wielrenners geen ondergoed gedragen onder hun wielerbroek. De zeem in de meeste fietsbroeken is namelijk speciaal ontwikkeld om direct op de huid aan te sluiten. Toch is er inmiddels door diverse fabrikanten speciaal fiets ondergoed op de markt gebracht. Deze ontwikkeling is in gang gezet toen bleek dat met name de recreatieve fietser liever niet in een strakke fietsbroek ging fietsen, maar wel graag het comfort van een zeem wilde tijdens het fietsen. Het resultaat is dat er inmiddels fietsondergoed op de markt is die tijdens het fietsen gedragen kan worden.

Fiets ondergoed met zeem

Het fiets ondergoed dat bijvoorbeeld door AGU, Vaude & Gonso op de markt wordt gebracht is ontwikkeld van stof waarbij vooral rekening is gehouden met de vochtbeheersing. Tijdens lange fietstochten ga je zweten, en dat voelt op den duur erg onplezierig als transpiratievocht niet op de juiste manier wordt afgevoerd. Daar komt bij dat vochtig ondergoed snel voor irritatie zorgt, vooral in de intieme zone. De stof die gebruikt wordt in het fietsondergoed is elastisch en sluit vrijwel naadloos aan op de huid. Zweet wordt gegarandeerd goed afgevoerd doordat er in dit type ondergoed gebruik wordt gemaakt van zogenaamde “multi-channeled” vezels. Deze vezels laten vocht door zonder dat de broek zelf nat wordt. In de wieleronderbroek is een zeem aangebracht waardoor zadelpijn tot het verleden behoord. Wanneer je een fiets onderbroek met zeem draagt is het overigens wel aan te raden om daar overheen een broek zonder zeem te dragen. Een zeem in zowel de onderbroek als de wielerbroek is wat too much. De twee zemen gaan in dat geval vaak over elkaar heen schuren en dat moet je tijdens een fietstocht zien te voorkomen.

Mannen- en vrouwenondergoed

Wie wielerondergoed wil dragen wil uiteraard verzekerd zijn van de perfecte pasvorm. Denk daarom niet dat wielerondergoed allemaal hetzelfde is. Het belangrijkste verschil zit hem uiteraard in de vraag of het ondergoed gedragen moet worden door een man of een vrouw. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar vaak denken mensen dat het feit dat een fiets onderbroek een zeem bevat al wel voldoende is. Net als bij gewoon dagelijks ondergoed wordt wielrenondergoed echter sekseafhankelijk ontwikkeld en dat is maar goed ook. Dames kunnen naast fiets ondergoed in de vorm van shorts tegenwoordig ook kiezen voor wielrenondergoed in de vorm van een slip. Gonso is op dat gebied een bekende naam waarbij de keuzemogelijkheden groot zijn. Voor zowel dames als heren zijn er speciale fiets boxershorts.

Populaire blogs op Onlinefietser.nl