Beste fietsondergoed

Over het algemeen wordt er door wielrenners geen ondergoed gedragen onder hun wielerbroek. De zeem in de meeste fietsbroeken is namelijk speciaal ontwikkeld om direct op de huid aan te sluiten. Toch is er inmiddels door diverse fabrikanten speciaal fiets ondergoed op de markt gebracht. Deze ontwikkeling is in gang gezet toen bleek dat met name de recreatieve fietser liever niet in een strakke fietsbroek ging fietsen, maar wel graag het comfort van een zeem wilde tijdens het fietsen. Het resultaat is dat er inmiddels fietsondergoed op de markt is dat tijdens het fietsen gedragen kan worden.

Beste fietsondergoed met zeem

Het fiets ondergoed dat bijvoorbeeld door AGU, Vaude & Gonso op de markt wordt gebracht is ontwikkeld van stof waarbij vooral rekening is gehouden met de vochtbeheersing. Tijdens lange fietstochten ga je zweten, en dat voelt op den duur erg onplezierig als transpiratievocht niet op de juiste manier wordt afgevoerd. Daar komt bij dat vochtig ondergoed snel voor irritatie zorgt, vooral in de intieme zone. De stof die gebruikt wordt in het fietsondergoed is elastisch en sluit vrijwel naadloos aan op de huid. Zweet wordt gegarandeerd goed afgevoerd doordat er in dit type ondergoed gebruik wordt gemaakt van zogenaamde “multi-channeled” vezels. Deze vezels laten vocht door zonder dat de broek zelf nat wordt. In de wieleronderbroek is een zeem aangebracht waardoor zadelpijn tot het verleden behoord. Wanneer je een fiets onderbroek met zeem draagt is het overigens wel aan te raden om daar overheen een broek zonder zeem te dragen. Een zeem in zowel de onderbroek als de wielerbroek is wat teveel van het goede. De twee zemen gaan in dat geval vaak over elkaar heen schuren en dat moet je tijdens een fietstocht zien te voorkomen.

Mannen- en vrouwen fietsondergoed

Wie fiets ondergoed wil dragen wil uiteraard verzekerd zijn van de perfecte pasvorm. Denk daarom niet dat wielerondergoed allemaal hetzelfde is. Het belangrijkste verschil zit hem uiteraard in de vraag of het ondergoed gedragen moet worden door een man of een vrouw. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar vaak denken mensen dat het feit dat een fiets onderbroek een zeem bevat al wel voldoende is.

Net als bij normaal ondergoed wordt fietsondergoed echter sekseafhankelijk ontwikkeld en dat is maar goed ook. Dames kunnen naast fiets ondergoed in de vorm van shorts tegenwoordig ook kiezen voor wielrenondergoed in de vorm van een slip. Vaude en Gonso is op dat gebied een bekende naam waarbij de keuzemogelijkheden groot zijn. Voor zowel dames als heren zijn er speciale fiets boxershorts.

Wat is het beste fietsondergoed?

We krijgen regelmatig de vraag wat de beste fietsonderbroek is. Het aanbod is de afgelopen jaren flink toegenomen en ook de kwaliteit is toegenomen. Leken de onderbroeken met zeem voorheen meer op een luier in je broek, tegenwoordig hebben de merken boxershorts met een goede zeem er in ontwikkeld.

Fietsondergoed top 3 Dames

 1. Vaude Women’s SQLab LesSeam
  Professionele SQ-Lab zeem | Elastisch & ademend | Naadloos | Lange pijpen
 2. Bioracer Meryl
  Bioracer Smooth UNI-zeem | Ademend & elastisch lycra | Naadloos
 3. Craft Fuseknit Bike Boxer
  Inifinity C4 dameszeem (3-laags demping) | 72 % polyester, 21 % polyamide & 7 % elastaan | Ademend & elastisch
  Deze fietsboxer is erg goed als fietsondergoed, maar wordt door sommige fietsers slecht beoordeeld omdat deze licht doorschijnend is. Draag je de fietsboxer waarvoor deze bedoeld is, dan zie je hier uiteraard niks van.

Fietsondergoed top 3 Heren

 1. Vaude Men’s SQLab LesSeam Shorts
  Professionele SQ-Lab zeem | Elastisch & ademend | Naadloos | Lange pijpen
 2. Gonso Sitivo
  Gonso Sitivo met Poron elementen | 89 % polyamide & 11 % elastaan | Platte naden | Sneldrogend
 3. Craft Fuseknit Bike Boxer
  Inifinity C4 dameszeem (3-laags demping) | 72 % polyester, 21 % polyamide & 7 % elastaan | Ademend & elastisch
  Deze fietsboxer is erg goed als fietsondergoed, maar wordt door sommige fietsers slecht beoordeeld omdat deze licht doorschijnend is. Draag je de fietsboxer waarvoor deze bedoeld is, dan zie je hier uiteraard niks van.

Wat is een goede fietsonderbroek?

Een goede fietsonderbroek heeft een zeem en is gemaakt van ademend materiaal. De reden dat veel mensen last van zadelpijn hebben is omdat ze tijdens het maken van langere fietsritten hun normale onderbroek dragen. Met een fietsonderbroek is het materiaal van de onderbroek ademend, waardoor zweet wordt afgevoerd naar buiten in plaats van dat het in je katoenen onderbroek of boxershort blijft zitten en zorgt voor schuurplekken. Kies dus altijd voor een goede fietsonderbroek met een goede zeem en ademend materiaal (bijv. lycra of polyester).

Welke fietsonderbroek voor dames?

Voor dames en heren zijn er verschillende fietsonderbroeken. Dames hebben een breder zitvlak en dus moet de zeem ook wat breder zijn. Ook de zeem loopt aan de voorkant van de fietsonderbroek iets meer door dan bij de heren, zodat deze perfect aansluit.

Hoe gebruik je een fietsonderbroek?

Een fietsonderbroek draag je onder je normale broek. Uiteraard draag je onder je fietsonderbroek geen onderbroek. Over je fietsonderbroek kan je je normale broek dragen, maar wij raden aan dat dit een luchtige en lossere broek is en niet een strakke spijkerbroek, want dat zorgt er alsnog voor dat zweet niet naar buiten kan worden afgevoerd en door de zeem zit de broek vaak net iets te strak.

Fietsonderbroek met zeem of fietsbroek?

De fietsbroek heeft altijd de voorkeur, omdat dit een twee in één oplossing is. Je bent met een fietsbroek in één keer klaar en hebt de beste broek voor comfort en afvoer van zweet.

Wat is het beste fietsondergoed zonder zeem?

Ben je op zoek naar fietsondergoed zonder zeem, dan zijn er ook vele mogelijkheden. Een speciale fietsonderbroek zonder zeem is altijd beter dan een niet ademende katoenen onderbroek. Het voordeel van een fietsonderbroek zonder zeem is dat deze ademend is en minder schuurt in vergelijking met een katoenen onderbroek.
Craft heeft verschillende polyester boxershorts van polyester die ideaal zijn om tijdens het fietsen te dragen.

Welke fietsonderbroek met zeem zie je niet zitten?

Wil je een onzichtbare fietsonderbroek met een dunne zeem, dan is de Craft Greatness Bike Hipster een goede keuze. Deze hipster is minder groot dan de fietsboxers en onderbroeken en daardoor minder goed zichtbaar.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.