Fiets regenkleding

Fiets regenkleding

Je kent het wel, je gaat s’ochtends met een heerlijk zonnetje naar je werk om er s’avonds achter te komen dat de regen inmiddels met bakken uit de lucht komt vallen. Bel je je partner op om je te komen halen of ben je zelfstandig en trek je een regenbroek en regenjas aan. Voor die laatste groep hebben we nader bekeken wat nou de beste fiets regenkleding is. Speciale regenkleding voor op de fiets brengt jou weer droog thuis, zodat je niet eerst een uur moet opwarmen bij de verwarming of open haard.

Fiets regenkleding

Eigenlijk zijn er maar een paar kenmerken waar je op moet letten bij het aanschaffen van fietsregenkleding. Allereerst voor welke activiteit je het gaat gebruiken. De regenkleding van een wielrenner ziet er uiteraard anders uit dan de regenkleding voor iemand die naar zijn werk fietst. Het belangrijkste is natuurlijk dat de regen fietskleding waterdicht is, je wilt ten slotte voorkomen dat je nat wordt. Een ander belangrijk kenmerk van regenkleding is dat het regenpak ventileert, indien dit niet het geval is kun je namelijk net zo goed een vuilniszak over je kleding aantrekken. Goede regenkleding zorgt voor een goede ventilatie, waardoor je niet gaat zweten en overtollige warmte naar buiten kan. Daarnaast heeft een regenpak in de meeste gevallen een capuchon, soms opvouwbaar. Een regenpak met beenkappen zorgen ervoor dat je voeten droog blijft. Handig is het als een regenpak kan worden aangetrokken zonder dat de schoenen hoeven worden uitgetrokken.

Fiets regenkleding is te koop bij: 

AGU Regen fietskleding

Het Nederlandse fietskledingmerk AGU is een specialist op het gebied van regenkleding voor het fietsen. Niet gek aangezien Nederland uiteraard het land bij uitstek is waar de vraag naar deze kleding hoog is. AGU test dan ook haar regen fietskleding op de meest zware regenbuien en onder alle omstandigheden. Deze tests hebben geleid tot een aantal hoogwaardige regenpakken die uitermate geschikt zijn voor tijdens het fietsen.

De regenkleding van AGU is onder meer verkrijgbaar bij Bol.com & AGU

Regenjack wielrennen

Tijdens het wielrennen kan het weer van het ene op het andere moment omslaan. Als je op dat moment enkel je fietsshirtje aan hebt krijg je het al snel koud en wordt het fietsen er niet aangenamer op. De oplossing is een regenjack. Een regenjack speciaal voor wielrenners kenmerkt zich doordat het heel klein kan worden opgevouwen en dus gemakkelijk mee kan worden genomen. Daarnaast is het ademend en 100 % waterdicht, zodat je er niet in gaat zweten en toch beschermd wordt door de regen. Denk er bij het aanschaffen aan dat Italiaanse fietskleding kleiner uitvalt, bestel een wielerjack van Castelli AGU, Sportful of Santini dan ook altijd minimaal een maat groter.

Regen wielerjacks zijn voordelig verkrijgbaar bij Bol.com, Fietskledingvoordeel, AGU en Decathlon.

Populaire blogs op Onlinefietser.nl