Fiets sjaal

Er zijn van die kledingstukken waar gewoon niet genoeg aandacht aan wordt besteed. Of beter gezegd: er zijn lichaamsdelen die vaak niet goed genoeg beschermd worden tegen de kou. Een voorbeeld hiervan is het hele gebied rond je nek, hals en keel. En dat is om twee redenen wel een beetje vreemd. Ten eerste is het vrij eenvoudig je hals en nek te beschermen tijdens het sporten aangezien er een ruime keuze is aan wielren sjaals die speciaal zijn ontworpen voor wielrenners, ten tweede omdat juist het gebied rond je keel erg kwetsbaar en belangrijk is tijdens het sporten. Zuurstof is je motor, en dat gaat via neus en mond naar je longen. Wanneer het koud is en je hebt niet de juiste fiets sjaal (of andere bescherming) dan krijg je keelpijn en hollen je fietsprestaties achteruit.

Wielren sjaal

Het aantal wielrenners dat met een speciale fietssjaal op pad gaat is verbazingwekkend genoeg vrij klein, zelfs in de winter. Hier zien we maar weer eens dat het wielrenwereldje redelijk conservatief is. een sjaal is vaak niet ‘cool’ genoeg. Vandaag de dag is dat echter geen argument meer, want de fiets sjaals die de verschillende sportmerken tegenwoordig op de markt brengen zijn bijzonder modieus en je kunt ze gemakkelijk met de rest van je outfit matchen.

Warm door polyester

De meeste fiets sjaals zijn gemaakt van polyester. Dit materiaal is licht, ademend en warm. Alle eigenschappen waaraan een fiets sjaal moet voldoen zijn dus aanwezig. Wil jij de winter op een goede manier doorkomen terwijl je ondanks de kou nog steeds je rondjes maakt op je racefiets of mountainbike? Dankzij een goede fiets sjaal zijn je longen en je hele halsstreek perfect beschermd. Laat de winter maar komen!

Col of Balaclava

Ben jij iemand die het zekere voor het onzekere neemt als het op warme kleding aankomt? Wanneer het echt koud wordt en een sjaal niet meer voldoet kan je altijd nog kiezen voor een col of Balaclava. Dit laatste kledingstuk lijkt wel wat op een bivakmuts. Voor de meeste trainingsritten voldoet een sjaal echter prima.

Voor fiets sjaals en balaclava’s kun je het beste terecht bij Bol.com & Decathlon