Fietsbroeken test

Fietsbroeken test

Wij krijgen regelmatig de vraag welke fietsbroek nou de beste is. Tijd dus voor een fietsbroeken test! We kregen de mogelijkheid om een aantal fietsbroeken te testen van verschillende bekende fietskledingmerken. Zo kregen we onder meer de Castelli Free Aero Race, Castelli Premio, Nalini Ventoux en de Sportful Total Comfort. Uiteraard zijn er grote prijsverschillen tussen sommige fietsbroeken het blijft dus soms appels met peren vergelijken, daarom hebben we ook de prijs/kwaliteit verhouding meegenomen in de uiteindelijke beoordeling. Ook zijn in de beoordeling de testresultaten uit de fietsbroeken test van verschillende fietstijdschriften meegenomen.

Fietsbroeken test

De onderstaande resultaten zijn tot stand gekomen door het Onlinefietser testteam en testen uit bekende fietstijdschriften. Zij hebben de bibshorts getest op kwaliteit van de zeem, comfort, ondersteuning en kwaliteit van de gebruikte materialen.


Castelli Free Aero Race

Castelli Free Aero Race

Castelli Free Aero Race 

De Castelli Free Aero Race werd door ons in het voorjaar al een keer getest. Het bibshort beschikt over de fijne Progetto X2 Air zeem, welke met een platte rand aan de zijkant vastzit. De zeem heeft in het midden geen zogenaamde tunnel, waardoor de zeem weinig randjes heeft, wat voor meer comfort zorgt. Op de achterkant van de Free Aero Race zitten reflectoren, zodat je in het donker beter zichtbaar bent voor het overige verkeer. De bibshort valt klein uit, het is dan ook aan te raden om minimaal één maat groter te bestellen. De zeem is relatief smal, maar wel 15 millimeter dik (uit de test van Fiets bleek echter dat de zeem 12 millimeter dik was). De zeem geeft een erg goed comfort tijdens fiets, je hebt geen last van randjes. Het is wat ons betreft een zeer geschikte fietsbroek als je lange ritten maakt en veel op de fiets zit. Ook door fietstijdschrift Fiets werd deze bibshort erg goed beoordeeld met 4 sterren.

De Castelli Free Aero Race is te koop bij (Tip: Bestel één maat groter)

Sportful Total Comfort

Sportful Total Comfort

Sportful Total Comfort 

Het paradepaardje van Sportful is de Total Comfort. De bibshort werd in het verleden door onder meer fietstijdschrift Fiets! en Bikeradar verkozen tot beste fietsbroek. Sportful is de Total Comfort blijven verbeteren en de broek wordt ook gedragen door diverse profploegen. De Sportful Total Comfort is gemaakt van 220 gram Lycra stof en is op de plekken waar de broek het zadel raakt extra stevig om slijtage te voorkomen. De mesh bretels ademen goed, zodat zweet naar buiten kan worden afgevoerd. De uit drie lagen bestaande zeem is max. 18 mm. dik. De broek is erg geschikt voor lange afstanden. De broek is door onszelf getest en we beschouwen het als één van de betere fietsbroeken op de markt voor deze prijs.

De Sportful Total Comfort is te koop bij:

Castelli Inferno 4sterren

De Castelli Inferno is een fijne fietsbroek van het merk Castelli vergelijkbaar met de Castelli Free Aero Race. De ProgettoX² zeem is de beste zeem van Castelli. De ProgettoX² zeem is bi-elastische naadloze zeem met inserts uit actief ademend perforatieschuim. De zeem beweegt soepel met je bewegingen mee zodat deze op de juiste plek op het lichaam blijft zitten tijdens het trappen. De Giro Air Mesh beengripper zorgt ervoor dat de pijpen niet omhoog kruipen. De lycra stof zorgt voor een optimale pasvorm en transporteert het vocht optimaal weg van de huid.

De Castelli Inferno is te koop bij (Tip: Bestel één maat groter)

Endura FS260-Pro SL

Endura FS260-Pro SL

Endura FS260-Pro  4sterren

Het Schotse Endura heeft met de FS260-Pro een uitstekende bibshort ontworpen. Om de broek zo goed mogelijk te laten aansluiten aan de wensen van de klant, heb je bij deze broek keuze uit drie verschillende zeembreedtes. Met 14 millimeter is de zeem van deze bibshort erg dik bij de zitbotjes, van de zitbotjes af wordt de zeem dunner waardoor je de randjes niet voelt tijdens het fietsen. De zeem voelt, ondanks dat deze erg dik is, prima aan tijdens het fietsen. Door de verschillende diktes is de zeem goed verdeeld voor een zeer effectieve ondersteuning. De Endura FS260-Pro SL heeft naast de fijne zeem ook een erg goede en comfortabele (race) pasvorm.

De Endura FS260-Pro is te koop bij

Castelli Evoluzione

Castelli Evoluzione

Castelli Evoluzione 2 

De Castelli Evoluzione is een fijne fietsbroek van het merk Castelli tegen een betaalbare prijs. Indien je een fietsbroek zoekt van rond de 90 euro dan is de Castelli Evoluzione het meest geschikt. De Kiss Air zeem is namelijk één van de beste zemen die er voor deze prijs te koop is. De Kiss Air is een super zachte zeem met een geborstelde microvezel toplaag welke zorgt voor een perfecte pasvorm en maximaal comfort. De naadloze zeem met verschillende diktes zorgt voor een goed verdeelde ondersteuning. De zeem beweegt soepel met je bewegingen mee zodat deze op de juiste plek op het lichaam blijft zitten tijdens het trappen. De lasercut beengrippers zorgen ervoor dat de pijpen niet omhoog kruipen. De ProDry 2Strati-lycra stof zorgt voor een optimale pasvorm en transporteert het vocht optimaal weg van de huid en zorgt voor een lichte compressie.Hoewel het natuurlijk voor iedereen een andere ervaring zal zijn werden bij onze testpersoon de zitbotjes goed ondersteund door de ‘pads’ van de zeem. Deze fietsbroek is de beste in zijn prijsklasse en geschikt voor zowel lange als korte fietsritten.

We hebben de Castelli Evoluzione al eerder getest in onze Castelli Evoluzione review.

21Virages bibshort 

De 21Virages bibshort hebben we zelf getest in onze 21Virages fietskleding review. Het Nederlandse merk 21Virages maakt kwalitatief goede fietskleding tegen een scherpe prijs. De bibshort van 21Virages beviel ons erg goed voor een bibshort van rond de 30 euro. De zeem is bij de zitbotjes 10,5 mm dik en prima voor fietstocht van 2 a 3 uur. De bibs zitten niet strak in racehouding en blijven goed op hun plek zitten. Ook de variant zonder bretels is een aanrader om te gebruiken als spinning broek.

De 21Virages bibshort is te koop bij Bol.com

Assos T.Equipe Evo

Assos T.Equipe Evo

Assos T.Equipe Evo 

De Assos T.Equipe S7 is na de Assos T.Milleshorts S7 de meest verkochte Assos fietsbroek. De Assos T.Equipe S7 komt in meerdere fietsbroek testen als beste fietsbroek uit de test voor fietsbroeken onder de 200 euro. De fietsbroek is ideaal voor het maken van lange fietstochten. Ook na urenlang in het zadel te hebben gezeten voelt de broek en zeem comfortabel aan. De zeem volgt de bewegingen van het lichaam en voorkomt wrijving en zadelpijn. De broek geeft een lichte compressie voor betere doorbloeding en het warm houden van de spieren.

De Assos T.Equipe S7 is te koop bij:

Populaire blogs op Onlinefietser.nl