Fietsbroeken test

Wij krijgen regelmatig de vraag wat de beste fietsbroek is. Tijd dus voor een fietsbroeken test! We kregen de mogelijkheid om verschillende fietsbroeken te testen van bekende fietskledingmerken. Zo kregen we onder meer de Castelli Free Aero Race, Castelli Competizione, Van Rysel Racer, Assos T.Cento S7 Evo, AGU Six6 en de Sportful Total Comfort. Het gaat hier om bibshorts voor wielrenners. In het blog Beste fietsbroek vind je ook tips voor toerfietsers, mtb’ers en fietsbroeken voor spinning.

Uiteraard zijn er grote prijsverschillen tussen sommige fietsbroeken het blijft dus soms appels met peren vergelijken, daarom hebben we ook de prijs/kwaliteit verhouding meegenomen in de uiteindelijke beoordeling. 

Ook zijn in de beoordeling de testresultaten uit de fietsbroeken test van verschillende fietstijdschriften meegenomen.

Fietsbroeken test

De onderstaande resultaten zijn tot stand gekomen door het Onlinefietser testteam en testen uit bekende fietstijdschriften. Zij hebben de bibshorts getest op kwaliteit van de zeem, comfort, ondersteuning en kwaliteit van de gebruikte materialen.


AGU Bibshort III Six6 | Assos Mille GT GTO C2 | Castelli Premio | Castelli Free Aero Race 4 | Sportful Total Comfort

4sterren
Van Rysel Racer | Assos Mille GT C2 | Castelli Competizione | AGU Essential

3enhalvester
Rogelli Rapid | Triban RC500 | Castelli Evoluzione | 21Virages

3sterren
Rogelli Basic de Luxe | Rogeli Econ

Sportful Total Comfort 

Het paradepaardje van Sportful is de Total Comfort. De bibshort werd in het verleden door onder meer fietstijdschrift Fiets! en Bikeradar verkozen tot beste fietsbroek. Sportful is de Total Comfort blijven verbeteren en de broek wordt ook gedragen door diverse profploegen. De Sportful Total Comfort is gemaakt van 220 gram Lycra stof en is op de plekken waar de broek het zadel raakt extra stevig om slijtage te voorkomen. De mesh bretels ademen goed, zodat zweet naar buiten kan worden afgevoerd. De uit drie lagen bestaande zeem is max. 18 mm. dik. De broek is erg geschikt voor lange afstanden. De broek is door onszelf getest en we beschouwen het als één van de betere fietsbroeken op de markt voor deze prijs.

De Sportful Total Comfort is te koop bij:

Castelli Competizione 4sterren

De Castelli Competizione is een fijne fietsbroek van het merk Castelli. De bibshort is voorzien van de KISS Air2 zeem. De zeem beweegt soepel met je bewegingen mee zodat deze op de juiste plek op het lichaam blijft zitten tijdens het trappen. 

Het Affinity Pro Lycra materiaal zorgt ervoor dat de broek goed aansluit op de huid en zeer elastisch is. De Competizione is meermaals door ons getest en het comfort van deze fietsbroek is erg groot. We raden deze broek aan met name voor fietsritten van tussen de één en drie uur. Voor langere fietsritten geven we de voorkeur aan een Castelli fietsbroek met Progetto X2 Air zeem.

Castelli Evoluzione
Castelli Evoluzione

21Virages bibshort 

De 21Virages bibshort hebben we zelf getest in onze 21Virages fietskleding review. Het Nederlandse merk 21Virages maakt kwalitatief goede fietskleding tegen een scherpe prijs. De bibshort van 21Virages beviel ons erg goed voor een bibshort van rond de 30 euro. De zeem is bij de zitbotjes 10,5 mm dik en prima voor fietstocht van 2 a 3 uur. De bibs zitten niet strak in racehouding en blijven goed op hun plek zitten. Ook de variant zonder bretels is een aanrader om te gebruiken als spinning broek.

De 21Virages bibshort is te koop bij Bol.com

Assos T.Equipe Evo
Assos T.Equipe Evo

Assos T.Equipe Evo 

De Assos T.Equipe Evo is na de Assos T.Milleshorts S7 de meest verkochte Assos fietsbroek. De Assos T.Equipe Evo komt in meerdere fietsbroek testen als beste fietsbroek uit de test voor fietsbroeken onder de 200 euro. De fietsbroek is ideaal voor het maken van lange fietstochten. Ook na urenlang in het zadel te hebben gezeten voelt de broek en zeem comfortabel aan. De zeem volgt de bewegingen van het lichaam en voorkomt wrijving en zadelpijn. De broek geeft een lichte compressie voor betere doorbloeding en het warm houden van de spieren.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.