Fietsen mee met de camper

Fiets vervoeren met de camper

Ga je op vakantie met de camper en wil je een of meerdere fietsen meenemen, dan zijn er verschillende mogelijkheden. In dit blog bespreken we de twee verschillende mogelijkheden die er zijn voor het vervoeren van je fiets in of aan de camper. De eerste mogelijkheid is om je fietsen mee te nemen op een speciale camper fietsendrager. Heb je een garage in de camper en is deze groot genoeg, dan kan je de fietsen daarin plaatsen. Zeker voor het vervoeren van elektrische fietsen met de camper is dit de beste optie, omdat je de zware e-bikes niet al te hoog hoeft op te tillen. Lees snel verder om te lezen wat de beste camper fietsendrager is en hoe je de fietsen vastzet in de garage van je camper.

Camper fietsendrager

Er zijn speciale fietsendragers voor campers. Met name het merk Thule heeft een groot aanbod aan camper fietsendragers. Nadeel is dat de fietsendrager bij een camper vaak redelijk hoog aan de camper wordt gemonteerd. Een gewone camper fietsendrager is dus enkel geschikt indien de fietsen qua gewicht licht genoeg zijn om ze hoog op te tillen. Toch heeft Thule inmiddels ook voor E-bikes een goede camper fietsendrager ontwikkeld met een lift, namelijk de Thule Lift V16. Deze heb je zowel met als zonder motor en heeft een totale draagkracht van 50 kilo. Ideaal dus voor E-bikes en zware fietsen.

Fietsen in de camper garage

Heb je een garage in je camper, dan is deze erg geschikt voor het vervoeren van fietsen. Je zal in de meeste gevallen wel even het stuur omlaag moeten zetten en eventueel moeten draaien. Verder zijn ook opvouwbare pedalen aan te raden zodat je de fietsen dicht tegen elkaar aan kan zetten. Het enige wat je nodig hebt is een goede houder om de fietsen vast te zetten in de garage. De Thule Bike Arm is hiervoor erg geschikt. Met verschillende lengtes kan je meerdere fietsen naast elkaar zetten en blijven ze op afstand van elkaar. Moeite met het tillen van een fiets in de garage? Met een oprijgoot rij je de fietsen eenvoudig omhoog de camper in. Het is verstandig om van tevoren goed op te meten of je fietsen passen in de garage!

Populaire blogs op Onlinefietser.nl