Fietsen met Strava

Als je regelmatig op de fiets zit of aan wielrennen doet is Strava een handig hulpmiddel. Het is een app die je op je smartphone kan installeren en je prestaties op de fiets kan meten. Van alle fietsapps die je kan downloaden is Strava absoluut de bekendste app. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een smartphone. In de appstore of Google Play store kan je gratis Strava Cyceling downloaden op je telefoon. Je kan vervolgens een gratis account aanmaken en beginnen met je prestaties meten en registreren.

Wat kan je met Strava?

Eigenlijk verander je met Strava je smartphone in een fietscomputer. Door Ant+ sensoren aan te sluiten en via Bluetooth te koppelen kan je verschillende gegevens verzamelen. Je kan bijvoorbeeld zeer nauwkeurig je hartslag meten en analyseren met je prestaties. Via Strava kan je ook verschillende routes afleggen en trainingen volgen. Je sportprestaties kan je vervolgens opslaan en vergelijken met andere Strave sporters. Je weet zo of je de goede lijn te pakken hebt tijdens je trainingen. Deelnemers aan Strava kunnen ook hun favoriete routes delen. Deze kan jij afleggen en kijken of je dit sneller kan dan je buurtgenoten. Er komt dus zeker weten een wedstrijdelement bij kijken.

Leg contact met andere sporters wereldwijd

Naast fietsen met Strava is het een compleet netwerk met sporters bij jouw in de buurt of wereldwijd. In de community kan je foto’s delen van je ritjes en kudos ontvangen van andere sporters. Er zijn ook toernooien en klassementen waar je aan mee kan doen bij jouw in de buurt. Je krijgt bijvoorbeeld een week de tijd om de beste tijd neer te zetten op een route bij jouw in de buurt. De sporter die de route het snelste aflegt wint het klassement. Dit soort uitdagingen maken de interactie in de sport extra leuk. Helemaal als je geen maatje hebt om mee te fietsen is Strava een mooi alternatief.

Trainingsprogramma’s op maat met Strava Premium

Strava is een gratis app, maar tegen betaling kan je kiezen voor Strava Premium. Je krijgt hiermee nog meer mogelijkheden binnen de community. Zo krijg je een digitale prijzenkast om al je gewonnen toernooien in te bewaren. Je kan ook op maat gemaakte uitdagingen verwachten. Je kan zo echt op jouw niveau een uitdaging aangaan. Wil je nog meer uit je prestaties en trainingen halen? Strava Premium heeft op maat gemaakte trainingsschema’s op basis van analysis die gemaakt worden tijdens trainingen. De app kan je dus volledig voorbereiden op een volgend toernooi.