Fietsen naar het werk

Als je vijf dagen in de week werkt, heb je s’avonds vaak niet meer de energie om nog te gaan sporten. Een goede oplossing is in dat geval om op de fiets naar je werk te gaan. De tijd die je normaal besteed in de auto, kun je nu omzetten in tijd waarin je actief bezig bent. Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat Nederlanders gemiddeld een uur kwijt zijn aan reistijd naar het werk. Tijd dus om deze zittijd in de auto om te zetten naar actief bewegen op de fiets. Het is niet voor niks dat professionele trainers recreanten aanraden om met enige regelmaat de fiets te pakken naar het werk. Om verveling te voorkomen wissel je regelmatig van route naar je werk.

Slecht weer

Voor veel werkenden is het slechte weer in Nederland een excuus om de fiets in de schuur te laten staan. Een non-excuus, want in de loop der jaren is er veel innovatie op het gebied van goed functionerende regenkleding. Goede waterafstotende broeken en ademende regenkleding in combinatie met goede overschoenen beschermen je gehele lichaam tegen regen. Daarnaast is het goed om te beseffen dat het niet eens zo heel vaak regent in Nederland. Gerard Poels houdt al sinds 2008 nauwkeurig bij wanneer het regent tijdens zijn woon-werk fietsritten. Op zijn website www.hetregentbijnanooit.nl staan interessante statistieken van de afgelopen jaren die je nog verder over de streep kunnen halen om vaker de fiets te pakken. Een interessant feitje dat naar voren komt uit zijn statistieken is dat het bij slechts 10 % van de ritten regende de afgelopen jaren.

Donker

Zorg dat je tijdens het fietsen naar je werk goed zichtbaar bent, zowel s’ochtends als s’avonds is het in de herfst- en wintermaanden meestal donker. Met de juiste fietsverlichting ben je goed zichtbaar op de fiets voor het overige verkeer. Denk daarnaast aan het dragen van reflectiekleding. Er zijn speciale hesjes die je aan kunt trekken, maar ook op sommige fietskleding zitten standaard al reflectoren bevestigd. Ook op je racefiets ben je in het donker verplicht om werkende fietsverlichting op je fiets te hebben. Er zijn steeds meer bedrijven die speciale fietsverlichting produceren die eenvoudig te monteren is op je racefiets.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.