Fietsgereedschap, wat neem je mee tijdens het fietsen

Voor iedere fietser is het van belang om snel in te kunnen grijpen indien er tijdens het fietsen schade aan je fiets ontstaat. Het is dan ook belangrijk om altijd een bandenreparatieset bij te hebben. In de meest standaard set zit schuurpapier, knippleisters, plakpleisters, solutie, banden lichters (van metaal of plastic), buitenband plakker en een ventielslang. Daarnaast is het handig om een reserve binnenband mee te nemen, omdat de band niet altijd te plakken is en dit vaak een lastig werkje is aan de kant van de weg.Om de band op te pompen neem je uiteraard een klein fietspompje mee. Voor andere schade, dan wel het verstellen van je fiets, is het handig om een multi-tool mee te nemen. Dit zijn kleine multifunctionele tools met o.a. een kruiskopschroevendraaier, platte schroevendraaier, diverse maten inbussleutels en een torxsleutel. Bij de meer geavanceerde Multi-tools heb je vaak ook de beschikking over een kettingspons, kettinghaak, spakenspanner, spaaksleutel en bandenlichter. Meer over fietsgereedschap lees je in het artikel over fietsgereedschap.

Fietsgereedschap voor onderweg is onder meer te koop bij:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.