Fietshandschoenen kopen

Tussen wielrenners onderling is het wel of niet dragen van wielerhandschoenen een behoorlijk discussiepunt. Sommige renners zweren erbij, anderen fietsen consequent met blote handen. Het wel of niet dragen van fietshandschoenen heeft dus alles te maken met persoonlijke voorkeur. Toch heeft het dragen van fietshandschoenen een aantal voordelen die het aanschaffen van een goed paar fietshandschoenen aantrekkelijk maakt. Dat geldt zowel voor winterhandschoenen als voor de wielrenhandschoenen die ook zomers gedragen kunnen worden.

Bescherming bij valpartijen

Een belangrijke reden om wielerhandschoenen te dragen is de beschermende functie die de handschoen heeft. Met name als er op professioneel niveau wordt gereden, of als je als sportieve fietser regelmatig met een grote groep op pad gaat gebeurt het af en toe dat je te maken krijgt met een valpartij. De eerste reflex is dan om de val af te weren met de handen. Dit is overigens ook de reden dat een gebroken sleutelbeen zo vaak voorkomt bij wielrenners. Vooral wanneer er met een vrij hoge snelheid gevallen wordt, of wanneer de ondergrond ongelijk is kan een valpartij vervelende schaafwonden aan de handen veroorzaken. Goede fietshandschoenen beschermen in zo’n geval tegen deze verwondingen.

Comfortabel & beschermd fietsen

Fietshandschoenen worden niet alleen gedragen als bescherming bij valpartijen. Veel mensen krijgen tijdens een fietstocht pijnlijke handen, doordat het stuur langdurig wordt vastgehouden. In sommige gevallen levert dit zelfs pijnlijke blaren op, voornamelijk aan de binnenkant van de duim en de wijsvinger. Wielrenhandschoenen voorkomen dit, terwijl dankzij de schokabsorberende vulling ook de rest van de hand en zelfs de polsen worden beschermd tegen trillingen van het stuur. Zowel de zomer- als de winterhandschoen heeft dit beschermende effect. Fietshandschoenen zorgen er ook voor dat er voldoende grip is op het stuur, en dat je geen last krijgt van gladde handen doordat je begint te zweten.

Winterhandschoenen

Voor de bikkels die ook in de winter op de racefiets willen stappen is het aanschaffen van speciale lange fietshandschoen bijna een vereiste. In tegenstelling tot de zomerhandschoenen hebben deze winterfietshandschoenen lange vingers. In vergelijking met de gewone handschoenen voor dagelijks gebruik zijn lange fietshandschoenen zeer elastisch zodat de vingers gemakkelijk bewogen kunnen worden. Dit is essentieel om goed te kunnen remmen en schakelen bij koude temperaturen. Op de lange fietshandschoenen is meestal reliëf aangebracht zodat de grip op het stuur is gegarandeerd.

Waterdichte handschoen

Een waterdichte of waterafstotende handschoen vind je vooral bij de winterhandschoenen. Hoewel dit type handschoen iets duurder is dan de exemplaren die niet waterdicht zijn brengt een waterdichte handschoen, vooral in de winter, grote voordelen met zich mee. Regen of natte sneeuw bezorgt je tijdens het wielrennen namelijk al binnen enkele minuten compleet verkleumde vingers. Dit is niet alleen zeer onaangenaam, maar het is ook nog eens buitengewoon gevaarlijk. Met vingers die verkleumd zijn van de kou kan je namelijk niet meer snel genoeg reageren wanneer de situatie daarom vraagt. Met de juiste waterdichte wielrenhandschoen voorkom je dat er niet op tijd geremd kan worden, en dat bespaart natuurlijk een hoop ellende. Let bij het aanschaffen van winterhandschoenen ook nog even op de uitvoering van de handschoen. Diverse fabrikanten hebben handschoenen met reflecterende strepen in hun collectie. Met name als het grijs weer is, of als het al wat donkerder wordt helpen deze reflectiestrepen je om je zichtbaarheid in het verkeer enorm te verbeteren.

Fietshandschoenen kopen

De volgende webshops hebben een groot aanbod fietshandschoenen:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.