Fiets horloge

Er zijn verschillende manieren om je afstand en snelheid te meten op de fiets. Zo kun je onder meer kiezen voor een fietscomputer of app op je smartphone. Toch komen er ook steeds meer fietshorloges op de markt. Het horloge is al een populair middel om gegevens te meten bij sporten als hardlopen, zwemmen en golf, maar nu is het dus ook mogelijk om je prestaties op de fiets te meten op een horloge. Steeds meer fietsers zien de voordelen van een fiets horloge in plaats van het meten via fietscomputer of smartphone. Een fiets horloge registreert je fietsrit nauwkeurig via GPS en houd je onderweg via het scherm op de hoogte van je prestaties. De meeste fietshorloges hebben tevens de mogelijkheid om te connecten met je smartphone, zodat je ook smsjes en e-mails snel via het horloge kunt aflezen. De meeste fietshorloges zijn multifunctioneel, je kunt ze dus ook prima gebruiken tijdens een rondje hardlopen of tijdens het zwemmen. Op dit moment zijn de Garmin Forerunner 920XT, Garmin Fenix 2 Performer en Garmin Vivoactive de beste sporthorloges voor fietsers.

Garmin Forerunner 920XT

Garmin fietshorlogeDe Garmin Forerunner 920XT heeft verschillende functies voor hardlopers, fietsers en zwemmers. Daarnaast is het horloge te gebruiken als normaal horloge en activiteitentracker. Er zitten een aantal leuke en onderscheidende functies op, zo kun je met de virtual partner-functie trainen tegen je vorige activiteit. Zo blijf je je zelf verbeteren. Met de Live-tracker kunnen achterblijvers je prestaties live volgen en wordt ook geregistreerd waar je op dat moment bent. De Garmin Forerunner 920XT kan ook de gegevens inlezen van de Garmin Vector (vermogensmeter), Cadansmeter en een snelheidsmeter. Als je van plan bent om te gaan trainen met een hartslag- en vermogensmeter, dan kan dit fietshorloge je geschatte VO2 max-waarde voor fietsactiviteiten afleiden. Hiermee kun je de veranderingen in je fitheid bijhouden. Een andere leuke functie is de kleurenmeter die aangeeft hoe je conditie zich verhoudt tot andere sporters met eenzelfde leeftijd. De Garmin Forerunner 920XT kun je synchroniseren via bluetooth op je smartphone of thuis via WIFI. Leuk aan deze app is dat je je prestaties ook kunt meten met andere fietsers en vrienden. De Garmin Forerunner 920XT is compatibel met zowel Android als IOS (Apple).

De Garmin Forerunner 920XT is te koop bij Coolblue

Garmin Fenix 3 Performer

Garmin Fenix 2Nog een sporthorloge van Garmin dat ook zeer geschikt is voor tijdens het fietsen is de Garmin Fenix 3 Performer. Dit zeer uitgebreide sporthorloge registreert de snelheid en plaatsbepaling via GPS, maar heeft ook een barometrische hoogtemeter en 3-assen kompas met automatische kalibratie. Het horloge heeft zeer veel functies en is onder meer geschikt voor fietsen, hardlopen, zwemmen en nog een aantal andere sporten. Na je activiteit toont het horloge een hersteltijd en telt af tot je volgende sessie. Met de hoogtemeter kun je stijgingen en dalingen bijhouden. Met de barometer stel je weersverwachtingen vast en kun je worden gewaarschuwd voor een naderende storm. Het horloge beschikt verder nog over een temperatuursensor die stijgingen of dalingen van de temperatuur bijhoudt. Via optionele Vector (vermogen) en Cadanssensoren (trapfrequentie) is het mogelijk om nog extra gegevens binnen te halen met de Garmin Fenix 3. Ook is het mogelijk om het horloge met een hartslagmeter te koppelen via bluetooth. Thuis lees je je fietstraining eenvoudig af op je smartphone of pc via Garmin Connect. Dit fietshorloge is compatibel met Android en Ios.

De Garmin Fenix 3 Performer is te koop bij Coolblue

Garmin Vivoactive

Vivoactive fietshorlogeEen qua sporten zeer geavanceerd en betaalbaar sporthorloge is de Garmin Vivoactive, met dit horloge kun je hardlopen, fietsen, golfen, zwemmen en andere activiteiten registreren. Het kan worden gekoppeld aan je smartphone en laat inkomende oproepen, agendameldingen, e-mails, smsjes en meldingen van social media zien. Met de fiets-app meet je afstand en snelheid via GPS. Ook houdt het fietshorloge de tijd en het aantal verbrande calorieën bij. Het horloge is compatibel met snelheidssensor, candanssensor en hartslagmeter. Van het ultradunne kleurentouchscreen lees je zelfs in de zon prima de gegevens af. Uiteraard kijk je aan het eind je fietsrit de gegevens nog even na in de Connect app.

De Garmin VivoActive is te koop bij Coolblue