Fietskleding bedrukken bij Personal Bikewear

We kregen van Personal Bikewear de mogelijkheid aangeboden om hun custommade fietskleding uit te testen. Personal Bikewear is al sinds 2011 één van de grootste bedrijven in Nederland als het gaat om het bedrukken van fietskleding. Het bedrijf verkoopt in Nederland exclusief fietskleding van het merk Verge Sport. In Nederland een nog relatief nieuw merk, maar in Amerika één van de grotere fietskledingmerken. Vrijwel uniek in Nederland is dat je bij Personal Bikewear al vanaf één fietsshirt custommade fietskleding kunt bestellen. We bespreken in deze review het volledige bestelproces en de kwaliteit van de ontvangen fietsshirts en bedrukking.

Fietsshirt ontwerpen

Het handige van Personal Bikewear is dat je op de site zelf je fietsshirt kan ontwerpen. In de editor krijg je eerst de mogelijkheid om te kiezen voor een MTB of Racefietsshirt. Waarna je de keuze krijgt uit verschillende standaard ontwerpen, waarvan je later nog de kleuren naar wens kunt aanpassen. In de online editor heb je vervolgens de mogelijkheid om teksten en logo’s toe te voegen aan de voor- en achterkant van het shirt. Het ontwerpen van een shirt in de online editor is erg eenvoudig en vergt weinig grafische en technische kennis. Op dit moment is het enkel mogelijk om in de online editor een fietsshirt met korte mouwen of een mtb shirt met lange mouwen te ontwerpen. Het gaat dan om shirts van de Classic line, voor de Elite en Primo line verzorgt Personal Bikewear het ontwerp.

Ontwerp fietsshirt
Het ontwerp van Personal Bikewear

Mocht je er toch niet uitkomen dan kun je het Classic line fietsshirt ook laten ontwerpen door Personal Bikewear, zij hebben al duizenden fietsshirts ontworpen en weten dus precies wat goed past op een fietsshirt. Ook hebben ze iets meer mogelijkheden om het fietsshirt nog meer naar wens te maken. Wij kozen dan ook voor deze laatste optie en gaven onze wensen door aan Personal Bikewear, daarbij stuurden we het logo van Onlinefietser.nl in vector formaat. Dit laatste is aan te raden, omdat dit bestandsformaat niet vervaagd als je het vergroot of verkleint. Al snel ontvingen we een ontwerp voorstel, waarna we nog konden aangeven of we iets wilden aanpassen, dit was echter niet nodig omdat het ontwerp precies was wat we wilden. De fietsshirts gingen vervolgens het productieproces in, ze worden over het algemeen vervolgens in ca. vier weken geleverd. Hieronder een filmpje van het productieproces van Personal Bikewear:

Fietsshirt getest

De fietsshirts werden in een doos verzonden en waren per stuk verpakt in plastic, op het plastic zit een sticker met de maat en andere details over het shirt. De fietsshirts zien er erg strak uit en lijken precies op het ontwerp dat we reeds doorgestuurd kregen. De kleuren komen helemaal overeen en logo en teksten zijn er scherp op bedrukt. We bestelden vijf fietsshirts in de maten S, M en L. Bij het aanpassen blijkt dat je veelal je normale kledingmaat kunt aanhouden bij het kiezen van de maat, de shirts vallen niet klein uit zoals bij bijvoorbeeld Italiaanse maten het geval is. Op dit moment is het winter en hebben we de fietsshirts enkel binnen tijdens een uurtje spinnen kunnen testen. Naast de vele positieve reacties over het ontwerp van het fietsshirt, blijkt het fietsshirt ook nog erg lekker te zitten tijdens het fietsen. De lengte van het shirt is goed en het shirt kruipt niet omhoog tijdens het fietsen. Ook is het shirt voldoende ademend om transpiratievocht naar buiten af te voeren, het shirt zorgt er dus voor dat het lichaam op de juiste temperatuur blijft en niet afkoelt.

Personal Bikewear

Bij Personal Bikewear bestel je zoveel fietsshirts als je zelf wilt, je kunt al vanaf één fietsshirt een bestelling plaatsen. Ook is er de mogelijkheid voor het bedrukken van andere fietskleding, zoals een fietsjack, fietsbroek en windbody. Je hebt de keuze uit drie verschillende kledinglijnen van Verge Sport, het shirt uit deze test is van de Classic Line. Personal Bikewear denkt graag met je mee om tot een mooi ontwerp te komen. Personal Bikewear is wat ons betreft een aanrader voor het laten bedrukken van teamkleding voor je MTB- of wielerteam.

Meer informatie: www.personalbikewear.nl | 074-3766960

DSC00685DSC00690DSC00679DSC00677DSC00688DSC00684

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.