Fietskleding Team Sunweb

De fietskleding van Team Sunweb is erg populair onder wielrenners. Niet gek, want de resultaten van Tom Dumoulin zijn de afgelopen jaren geweldig. Waar je eerst op iedere weg wielrenners met buikjes in een Rabobank fietsshirt tegenkwam, kom je nu met name wielrenners met Team Sunweb fietskleding tegen. Het merk Giant verzorgde jaren de fietskleding en was ook enige tijd naamgever van de ploeg. Deze tijden zijn voorbij en het merk wordt opgevolgd door Craft.

Team Sunweb kleding

De teamkleding van Sunweb is vanaf het voorjaar weer te koop bij een aantal webshops. De verwachting is dat er wederom merchandise is met Team Sunweb fietsshirts, bibshorts, fietshandschoenen en fietshelmen. Rond de tijd dat de nieuwe collectie wordt geïntroduceerd, zal de oude collectie met korting worden aangeboden. Waar je rekening mee moet houden is dat het in de meeste gevallen om replica shirts en broeken gaat. Ze zien er dus hetzelfde uit, maar het is niet altijd dezelfde fietsbroek met zelfde zeem. Afgelopen jaar was het mogelijk om te kiezen uit drie verschillende koersbroeken in verschillende prijscategorieën, waaronder het performance model, dat dicht in de buurt van de echte fietsbroek van Dumoulin kwam. Het speciaal voor Tom Dumoulin ontworpen tijdrit pak is in ieder geval nergens te koop, want de daarin gebruikte technologie wordt uiteraard geheim gehouden.

Nieuwe kledingsponsor en dus een nieuwe kleur voor Team Sunweb. Het zwart/wit is vervangen voor rood/zwart. Wellicht loopt Sunweb iets op de zaken vooruit door Tom Dumoulin nu al in rode fietskleding rond te laten rijden. Het maakt de renners van Sunweb in ieder geval goed herkenbaar in het peloton.

Craft maakt al vele jaren fietskleding en is dan ook een echte expert op dit gebied. Het nieuwe fietsshirt is zeer licht, aerodynamisch en door de mesh-stof op de achterkant erg verkoelend. De bibshort is voorzien van een zeer goede zeem voor de lange afstanden.

De fietskleding van Team Sunweb is vanaf het begin van het wielerseizoen te koop bij Bol.com

Teamkleding Sunweb

Welke fietshelm draagt Tom Dumoulin?

Het Belgische merk Lazer sponsort de fietshelmen van Team Sunweb. Lazer is één van de topmerken op het gebied van fietshelmen, waarbij de Lazer Z1 één van de populairste fietshelmen is onder zowel amateur renners als professionele wielrenners. Voor tijdritten heeft Lazer de Lazer Bullet, een knap staaltje techniek dat garant staat voor optimale ventilatie en perfecte aerodynamica. Zeker voor een tijdrit kampioen als Dumoulin, kan ieder detail beslissend zijn aan een helm. Met Tom Dumoulin wordt er dan ook het gehele voorjaar getest om de beste fietshelm te ontwerpen.

De fietshelmen van Lazer zijn te koop bij Bol.com

Fietsschoenen Dumoulin

Tom Dumoulin fietste in het verleden op de Shimano S-PHYRE RC9. Deze fietsschoen is in samenwerking met verschillende wielrenners door Shimano ontworpen en heeft een optimale krachtoverbrenging tussen voet en pedaal.

Fietsbril Team Sunweb

Team Sunweb heeft Oakley als fietsbril sponsor. Dumoulin en team hebben de keuze uit verschillende top brillen die het contrast op de weg vergroten en goede bescherming bieden tegen de zon. Afgaande op de foto’s van Dumoulin zien we dat Dumoulin tijdens de meeste wedstrijden de Oakley Radar EV Path met Prizm Road glazen.

Meer informatie vind je op Bol.com

Foto credits: ‘© Team Sunweb’

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.