Fietskleding wassen

In dit artikel leggen we uit hoe je je fietskleding het beste kunt wassen, zonder verlies van kwaliteit en kleurvervaging. Over het algemeen geldt in ieder geval dat je de fietskleding zo snel mogelijk na gebruik moet wassen zodat transpiratievocht niet de kans krijgen om de stof te beschadigen. Indien je de fietskleding voor de eerste keer wast, kun je het beste gebruik maken van de handwas in koud water met een vloeibaar fijnwasmiddel. Daarna kun je de fietskleding wassen in de wasmachine, indien dit op het waslabel staat vermeld. In het waslabel kan je ook de maximale temperatuur zien die je moet gebruiken. Maak bij het wassen van fietskleding nooit gebruik van wasverzachter, dit zorgt voor beschadiging van de stof en breekt de waterafstotende eigenschappen af. Maak voor het drogen van de fietskleding geen gebruik van een wasdroger, maar hang fietskleding op in de schaduw, om verkleuring door de zon tegen te gaan. Je hoeft je fietskleding niet te strijken, de kleding komt reeds zonder kreukels uit de wasmachine.

Fietsbroek wassen

Door de zeem in de fietsbroek is het erg belangrijk om deze direct na gebruik te wassen. De zeem wordt bij niet wassen namelijk een brandhaard van bacteriën, wat weer kan leiden tot irritatie aan de huid. Ook achtergebleven wasmiddel resten kunnen tot huidirritatie leiden, dus goed uitspoelen die broek. Ook hier geldt dat je geen wasverzachter moet gebruiken en dat drogen in de wasdroger de kwaliteit van de broek niet ten goede komt.

Fietshandschoenen wassen

Indien je je fietshandschoenen wilt mee wassen dan kan je hier het beste een waszak voor gebruiken. Zorg dat de klittenband sluitingen op elkaar zitten, omdat dit anders pellen op de kleding kan veroorzaken.

Voor alle verschillende fietskledingstukken geldt in ieder geval dat handwas met weinig wasmiddel altijd beter is voor de kwaliteit van je kleding op de langere termijn in vergelijking met wassen in een wasmachine.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.