Fietskrat

De fietskrat is populairder dan ooit. Met name onder jongeren wordt de fietskrat als een eenvoudigere manier gezien om school- of sporttas te vervoeren dan de bagagedrager. Naast dat ze erg handig zijn om allerlei spullen mee te vervoeren, zien de kratten er ook erg leuk uit. Voor het vervoeren van de boodschappen zijn er ook extra grote kratten, waardoor de fietskrat ook onder de dertigplussers steeds populairder wordt.

Transportdrager voor de fietskrat

Voor de montage van een fietskrat is een transportdrager op de fiets noodzakelijk. De transportfiets, met daarop een transportdrager, heeft dan ook in populariteit gewonnen de afgelopen jaren. Op de speciale transportdrager kan de krat gemonteerd worden. Met een soort tie-wraps maak je de krat vast aan de transportdrager. Heb je geen transportdrager? Het is mogelijk om deze achteraf op de fiets te monteren.

Losse transportdragers zijn te koop bij Bol.com

Krathoes

Een fietskrat is handig, maar wat als het regent? De krat is open dus al snel wordt alles wat erin zit nat. Een handige oplossing om je spullen te beschermen is door gebruik te maken van een krat-hoes. Deze hoes wordt rondom de krat gedaan en sluit de fietskrat helemaal af. Het is mogelijk om de hoes in verschillende kleuren en designs te bestellen. Je hebt zo altijd een leuk design dat past bij de fiets. Naast een hoes die je over de complete krat heen plaatst zijn er nog afdekhoezen. Dit is alleen een hoes die je als een soort deksel op de krat kan plaatsen.

Materiaal fietskrat

De fietskrat kan gemaakt worden uit verschillende materialen. De keuze van het materiaal is o.a. bepalend voor de levensduur. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een fietskrat gemaakt uit hout. Dit is absoluut duurzaam en beter voor het milieu. Alleen de krat is minder goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Je zal dus sneller toe zijn aan een nieuwe krat. Je kan ook kiezen voor een kunststof krat. Dit is misschien minder duurzaam, maar de kratten zijn wel waterbestendig.

Fietskrat accessoires

Je kan de fietskrat nog leuker maken met speciale accessoires. Bijvoorbeeld met een bloemenslinger die je aan de krat kan bevestigen. Een simpele fietskrat krijgt nu een compleet nieuwe uitstraling!

Fietskrat kopen

De volgende winkels hebben een leuk aanbod fietskratten: