Fietsmerken Decathlon, wat is het verschil tussen Van Rysel en Triban?

Webshop Decathlon is in Nederland inmiddels niet meer weg te denken. Waar het merk vroeger alle fietskleding onder de merknaam B’TWIN verkocht, heeft Decathlon tegenwoordig drie verschillende fietsmerken. Zo zijn onlangs de merken Triban, Van Rysel, Rockrider en Riverside toegevoegd aan het Decathlon assortiment. In dit blog bespreken we waar de verschillende Decathlon fietsmerken voor staan, zodat jij een goede keuze kan maken tussen B’TWIN, Triban en Van Rysel als je bij Decathlon fietskleding, fietsen of fietsaccessoires gaat kopen.

De fietsmerken van Decathlon in het kort:

 • B’Twin Het algemene fietsmerk van Decathlon, met onder meer stadsfietsen, kinderfietsen, fietsonderdelen, fietsaccessoires en fietskleding.
 • Triban – Voor de wielrenner die veel waarde hecht aan comfort.
 • Van Rysel – Voor de wielrenner die veel waarde hecht aan prestaties.
 • Rockrider – Het merk voor de mountainbike.
 • Riverside – Het merk voor de vakantiefietser, zowel voor de korte fietstochten als lange fietstochten.

Waar staat het merk B’Twin voor?

Het merk B’Twin zien we tegenwoordig minder vaak terug bij Decathlon vanwege de verdeling van het fietsaanbod in de nieuwe merken. Tegenwoordig concentreert B’Twin zich op de normale fietsen, fietsaccessoires, fietsonderdelen en fietskleding. Er is nu een duidelijke verdeling bij Decathlon, zodat je meteen ziet voor welk type fietssport je het artikel het beste kan gebruiken.

Triban, het merk voor comfort op de racefiets!

Onder de merknaam Triban verkoopt Decathlon racefietsen, wielerkleding en fietsaccessoires voor de wielrenner zonder race-ambities. Deze wielrenner heeft comfort hoger op de prioriteitenlijst staan, dan puur presteren op de racefiets. De racefietsen en fietskleding van Triban zijn ook een stuk goedkoper dan het merk Van Rysel, waarover later meer. Het merk is opgedeeld in verschillende klassen van beginner tot gevorderde wielrenner:

 • RC100 – Voor de beginnende wielrenner
  Één van de belangrijkste missies van het merk Triban is om wielrennen zo toegankelijk mogelijk te maken. Of je reeds jaren wielrent of net begint, iedereen kan plezier hebben op de fiets en met de RC100 collectie van Triban wordt dit ook met een lager budget goed mogelijk.
 • RC500 – Voor de ervaren wielrenner
  Voor de ervaren en regelmatig fietsende wielrenner die op zoek is naar comfort.
 • RC900 – Voor de gevorderde wielrenner
  De RC900 lijn is uitermate geschikt voor de gevorderde wielrenner die op zoek is naar goed comfort.

Van Rysel, het merk voor de competitieve wielrenner

Met Van Rysel heeft Decathlon er nu een merk bij dat zich richt op topprestaties op de racefiets. Waar je bij B’Twin de focus vooral op de prijs lag, ligt bij Van Rysel de focus op het leveren van topprestaties tijdens wedstrijden. Of je nu op zoek bent naar een op en top racefiets of stijlvolle wielerkleding, met het merk Van Rysel is Decathlon een nieuwe weg ingeslagen om ook het topsegment te kunnen voorzien van de beste racefietsen en fietskleding.

De kernwaarden van Van Rysel zijn: “Goede prestaties, snelheid, stevigheid, veerkracht, competitiviteit en uithoudingsvermogen …”

De Van Rysel racefietsen zijn afgemonteerd met de beste groepen van Shimano of Campagnolo. Zo is de Van Rysel Ultra 940 voorzien van de Shimano Dura-Ace 9100 groep. Vanaf de 900-serie is er voor het frame en de voorvork gebruik gemaakt van lichtgewicht carbon, voor een zeer lichte fiets. Een aantal modellen van Van Rysel zijn ook verkrijgbaar met een speciaal dames frame.

Rockrider, het merk voor de MTB’er

Rockrider is het mountainbike merk van Decathlon. Naast Rockrider mountainbikes heb je ruime keuze uit Rockrider fietskleding en fietsschoenen. Ook vind je in de Decathlon webshop verschillende fietsonderdelen en fietsaccessoires van Rockrider die geschikt zijn voor mountainbikes. Zo heeft het merk onder meer SPD-pedalen en schoenplaatjes, maar ook speciale remmen voor op de mountainbike.

Rockrider ST of Rockrider XC

Net als bij een aantal andere merken van Decathlon is er weer een duidelijke verdeling in mountainbikes voor beginnersniveau (50 & 100-serie), ervaren mountainbikers (500 serie) en gevorderde MTB’ers (900 serie). Bij de mountainbikes komt er nog drie extra categorieën kijken waar je een keuze uit zal moeten maken:

 • Rockrider ST
 • Rockrider XC
  De Rockrider XC is een Cross Country mountainbike waarmee je op ieder terrein kan rijden. De XC mountainbike is een lichtgewicht MTB die gericht is op snelheid en wendbaarheid door de korte geometrie. De Rockrider XC serie is erg geschikt voor de gevorderde MTB’er die op zoek is naar de beste prestaties. De Rockrider XC900 is ontworpen in samenspraak met ervaren MTB’ers en profmountainbikers.
 • Rockrider E-ST & Rockrider E-ALL
  De Rockriders met een E zijn E-mountainbikes. Middels elektrische aandrijving is geen berg meer te stijl te voor jou.

Riverside, voor de vakantiefietser

Met Riverside bedient Decathlon ook de vakantiefietser met een speciaal eigen merk. Op dit moment vind je naast Riverside trekkingfietsen, ook een aantal fietsaccessoires zoals fietstassen en zadeltassen van het merk. De hybride fietsen van Riverside zijn afgemonteerd met onderdelen van B’Twin. De Riverside 100 is het instapmodel en is al verkrijgbaar vanaf 139,99 euro. Voor de fietsritten tot 50 kilometer raadt Decathlon de Riverside 500 aan. Voor intensieve fietstochten over wegen en onverharde paden heeft Decathlon de Riverside 900 ontwikkeld, waarmee je comfortabel lange fietstochten kan afwerken.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.