Fietsmoffen handwarmers, nooit meer koude handen op de fiets

Het wordt kouder op straat, dus de tijd is aangebroken om goed voorbereid de fiets op te stappen. Uiteraard kan dit door terug te vallen op een fietshandschoen, maar nog warmer op de fiets is een fietsmof of stuurmof, ook wel fiets handwarmer genoemd. Fietsmoffen monteer je met riempjes aan het stuur. Je plaatst je handen in handwarmers tijdens het fietsen, doordat ze wat langer zijn komt de koude wind niet via de mouwen van de jas naar binnen.

Waarom fietsmoffen in plaats van handschoenen?

  • Fietsmoffen bieden een goede bescherming tegen wind en regen.
  • Ze zijn op vrijwel iedere normale fiets gemakkelijk te monteren.
  • Je vergeet de fietsmoffen niet, want ze zitten vast op je fiets.
  • Sommige fietsmoffen fleuren je fiets op met leuke designs.

Wat zijn de beste fietsmoffen?

In een test van de Fietsersbond, kwamen de moffen van het merk Basil als beste uit de test ten opzichte van de moffen van het merk Cordo. Het warme ‘vachtje’ van Basil zorgt voor warmere handen en kwamen ook qua model (iets ruimer dan Cordo) en design als beste uit de test van de Fietsersbond. Koude vingers zijn verleden tijd met Handwarmers van Basil.

Waar zijn fietsmoffen te koop?

In Nederland zijn er maar weinig winkels die de traditionele fiets handwarmers nog verkopen. Bol.com heeft de grootste collectie handmoffen van het merk Basil.

Omdat de Basil handwarmers meestal al snel uitverkocht zijn, heeft Bol.com ook nog erg fijne handwarmers van het merk Wobs en Ohmiomine.

Basil fietsmoffen

Één van de best verkochte producten van het klassieke fietsaccessoires merk Basil zijn de fietsmoffen van het merk, of zoals Basil ze zelf noemt: Fiets handwarmers. Regelmatig zijn ze uitverkocht ten tijde dat het echt koud wordt, dus aan te raden is om daarvoor al in huis te hebben.

De reden dat Basil fietsmoffen het populairst zijn, is omdat ze volledig waterdicht zijn en een lekker warme voering hebben. Basil handwarmers zijn gemaakt van kunstleder en worden eenvoudig aan de fiets bevestigd met riempjes en klittenband. Je hebt nooit meer koude handen tijdens het fietsen met deze Basil fietsmoffen.

Basil fietsmoffen zijn te koop bij Bol.com

Wobs fietsmoffen

Het merk Wobs staat voor Warm On Bikes! Geïnspireerd op de scootters in Azië die voorzien waren van wanten, besloot Hester Teverne Wobs op te richten en eenzelfde kwalitatief hoogwaardige fietsmoffen in Nederland te introduceren. Daarbij met als doelstelling dat ze milieuvriendelijk, comfortabel en van kwalitatief hoogwaardig materiaal gemaakt zijn.

Wobs noemt de handwarmers Bike Pogies. De Bike Pogies zijn grotendeels gemaakt van gerecycled polyester (10 gerecyclede plastic flessen). Je bevestigt de Wobs Bike Pogies met tiewraps aan het stuur over je remmen heen. Handig is dat je de Bike Pogies dicht kan maken met het klittenband, daardoor blijft de voering ook droog als je fiets in de regen staat.

De fietsmoffen van Wobs worden goed beoordeeld op Bol.com

Welke fietsmoffen zijn geschikt voor de elektrische fiets?

De fietsmoffen van WOBS & Basil kan je prima monteren op elektrische fietsen van vrijwel alle merken. Mochten ze toch niet goed passen of vind je het onveilig om er mee te fietsen, dan kan je ze bij de meeste webshops zonder problemen retourneren.

Hema fietsmof

Hema heeft in het verleden ook fietsmoffen in haar winkel gehad, maar op dit moment zitten er geen Hema fietsmoffen meer in het assortiment. Wel kan je bij Hema terecht voor handschoenen, sjaals en mutsen om je warm te houden op de fiets.

Gel handwarmers

Gel handwarmers houden actief je handen warm nadat je ze hebt geactiveerd? Ze zijn bedoeld voor eenmalig gebruik, maar zorgen er wel voor dat je direct warme handen hebt. Afhankelijk van het merk geven ze ongeveer 5 a 7 uur warmte af. Je kan de gel handwarmers vaak prima kwijt in je handschoenen of fietsmoffen, zodat je daarna lekker met warme handen kan gaan fietsen. Onder meer Decathlon verkoopt onder het huismerk Wedze prima handwarmers.

  • Wedze handwarmers – 5 a 6 uur – exclusief te koop bij Decathlon
  • Bol.com – Handwarmers van Relaxxed, Bramble & 3MBT

Winter Fietshandschoenen

Ben je op zoek naar winter fietshandschoenen, lees dan ons blog over warme fietshandschoenen.