Fietsonderhoud en fietsreparatie boeken

Natuurlijk kun je Onlinefietser.nl als naslagwerk gebruiken voor het onderhoud aan je fiets, maar Onlinefietser.nl kan niet ieder onderwerp behandelen. Daarom is het verstandig om minimaal één boek aan te schaffen over fietsonderhoud. Wij hebben de beste fietsreparatie boeken en fietsonderhoud boeken voor je op een rijtje gezet.

Je racefiets zelf onderhouden – Christofph Allwang

Zelf je racefiets onderhouden, door Christoph Allwang, is een uitgebreide fietsreparatie gids om je racefiets goed te onderhouden en repareren. Dit boek behandelt onderwerpen van basisonderhoud tot geavanceerde reparaties en aanpassingen, en biedt alle informatie die je nodig hebt om je racefiets in topconditie te houden. Het boek behandelt ook onderwerpen als het kopen van onderdelen en accessoires, het instellen van de beste zitpositie en welk fietsgereedschap niet mag ontbreken in jouw werkplaats. Met handige foto’s en duidelijke teksten is dit boek perfect voor wielrenners van ieder niveau.

‘Je racefiets zelf onderhouden’ is te koop bij Bol.com

Handboek fietsreparaties – Rob van der Plas

Met het handboek fietsreparaties wordt het zelf repareren van je fiets een makkie. Zonder dat er een fietsenmaker aan te pas hoeft te komen legt Rob van der Plas in dit reparatieboek uit hoe je zelf een reparatie uitvoert. Het boek behandelt vrijwel alle reparaties aan de fiets. Van het vervangen van je achterlicht tot het repareren van je remmen. Meer dan 170 bladzijdes met duidelijke foto’s en tekeningen nemen je stap voor stap mee bij het repareren van je fiets.

‘Handboek fietsreparaties’ is te koop bij Bol.com

Je fiets repareren en onderhouden voor dummies

Uit de bekende ‘Dummies’ serie is nu ook een boek dat gaat over fietsonderhoud en fietsreparatie. Zowel grote als kleine reparaties worden uitgebreid behandeld in dit boek. Met het boek kun je je fiets eigenhandig in topconditie houden. Het boek beschrijft hoe je met kleine slimmigheden de levensduur van je fiets verlengt, het comfort verbetert en veiligheid verhoogt. Het soort fiets is daarbij niet van belang, met dit boek kun je voor diverse soorten fietsen gemakkelijk onderhoud plegen en reparaties uitvoeren. De uitleg wordt ondersteund met duidelijke foto’s en tekeningen. Ook indien je nog niet alle fietstermen kent is het boek eenvoudig te lezen en te gebruiken.

‘Je fiets repareren en onderhouden voor dummies’ is te koop bij Bol.com

Uw Racefiets in topconditie / Uw Mountainbike in topconditie

Indien je op zoek bent naar een boek speciaal voor de racefiets of mountainbike, dan geven deze twee boeken de beste uitleg specifiek voor één van de twee fietssoorten. Een zeer duidelijke en uitgebreide uitleg voor het afstellen van je racefiets of mountainbike. De boeken geven stap voor stap weer met duidelijke afbeeldingen hoe je een fiets moet afstellen, onderhouden en repareren. Zo weet je meteen welk fietsgereedschap essentieel is voor het repareren en onderhouden van een fiets. Ook bespreekt het boek per onderdeel wat het doet en hoe je deze het beste kan onderhouden. Met dit boek blijft je fiets in topconditie.

‘Uw Racefiets in topconditie’ is te koop bij Bol.com | ‘Uw Mountainbike in topconditie’ is te koop bij Bol.com

Het Beste Boek Voor De Fiets – Paul Schoof

Dit boek uit 2011 is een up-to-date fietsboek met veel informatie over fietsonderhoud en reparatie. De uitleg wordt verhelderd met handige en duidelijke illustraties. Het doel van het boek is om fietsers te ondersteunen bij de aanschaf en het onderhoud van de fiets. Ook gaat het boek in de eerste hoofdstukken in op het fietsen zelf, waarbij onder meer weerstand en fietstraining wordt behandeld. Ook alle onderdelen van een fiets komen aan bod, zo is er onder meer aandacht voor het frame, vering, remmen, wielen, kabels, bagage, verlichting en nog veel meer. Na het behandelen van de fietsonderdelen, wordt er in het onderhoud hoofdstuk ingegaan op schoonmaken van de fiets, wielen, naven, aandrijving, versnelling, remmen, sturen, enzovoort. Hier en daar had de auteur wat dieper in kunnen gaan op bepaalde onderdelen, maar de meeste onderdelen worden goed beschreven en uitgelegd. Ook door andere lezers wordt het boek goed beoordeeld en geroemd om de heldere uitleg en duidelijke foto’s.

‘Het Beste Boek Voor De Fiets’ is te koop bij Bol.com

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.