Fietsrugzak kopen

Een fietsrugzak is onmisbaar als je van plan bent een iets langere fietstocht te gaan maken. In de fietsrugzak kun je fietsgereedschap, water en eten meenemen. Vaak past niet alles wat je tijdens het fietsen mee wilt nemen in een kleine zadeltas. Zeker als je ook nog meer water mee wilt nemen dan de capaciteit van twee bidons (1 – 1,5 liter). De oplossing is een fietsrugzak. Met een fietsrugzak kun je comfortabel meer spullen meenemen. De rugzakken zijn speciaal gemaakt voor gebruik op de fiets, hierdoor verschuiven ze niet tijdens het dragen. Ook bevatten ze speciale schouder- en heupbanden die niet schuren en ademend zijn, waardoor zweten wordt voorkomen. Ook het rugvlak bevat een ventilatiesysteem dat zweten op de rug voorkomt. De meeste fietsrugzakken zijn waterdicht, bij sommige fietsrugzakken zit echter een regenhoes voor extra bescherming bij regen.

Fietsrugzakken met drinksysteem

Veel fietsrugzakken hebben tevens een ingebouwd drinksysteem en waterreservoir. Zo neem je eenvoudig 1 – 3 liter water mee in je fietsrugzak. Via het slangetje en mondstukje dat bij je schouders naar buiten komt drink je eenvoudig water zonder dat je beide handen moet gebruiken bij het drinken. Je kunt dus gewoon doorfietsen tijdens het drinken. Camelbak heeft deze fietsrugzakken als eerste geïntroduceerd en is dan ook marktleider op het gebied van fietsrugzakken met drinksysteem. Maar inmiddels hebben ook merken als Deuter, Osprey en Vaude een aantal fietsrugzakken met drinksysteem.

Fietsrugzakken met drinksysteem zijn te koop bij Bever & Bol.com

Dames fietsrugzakken

Voor dames zijn er inmiddels ook speciale dames fietsrugzakken op de markt. Deze houden rekening met het lichaam van een vrouw. Zo zijn de schouderbanden iets ronder, zodat ze niet tegen de borsten aan schuren en is het rugvlak wat korter, aangezien dames in de regel een iets kortere rug hebben dan mannen. De bekende merken als Vaude en Camelbak hebben een aantal fietsrugzakken ontworpen speciaal voor vrouwen.

Dames fietsrugzakken zijn te koop bij Bever

Fietsrugzak kopen

Fietsrugzakken zijn onder meer te koop bij BeverBol.com

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.