Fietsshirt tips

Van plan om een fietsshirt online te kopen? Dan is het handig om te weten waar je op moet letten, zodat je de juiste maat en een fietsshirt dat voldoet aan je verwachtingen bestelt. In dit artikel geven we je tips bij het online kopen van een fietsshirt.

Welke maat fietsshirt?

Wanneer je een wielrenshirt online bestelt is het wel zo handig dat je direct de juiste maat krijgt toegezonden. Weliswaar bieden de meeste webshops de mogelijkheid om shirts die niet passen (kosteloos) te retourneren, maar zoiets kost natuurlijk tijd, en dat zorgt er weer voor dat je niet direct met je nieuwe fietsshirt op pad kan gaan. Het kiezen van de juiste maat lijkt heel eenvoudig, maar bij fietskleding worden erg veel verschillende maten gehanteerd. Vooral bij wielrenshirts van Italiaanse makelij is dit het geval. Zo is bijvoorbeeld van Castelli wielershirts bekend dat ze relatief klein vallen. Dit heeft met name te maken met het feit dat de gemiddelde Nederlander wat forser gebouwd is dan de gemiddelde Italiaan. Om dit probleem voor te zijn hebben de meeste webshops een maattabel op de website staan die je kan gebruiken om de juiste maat uit te zoeken. Op die manier bel je niet een te klein shirt of een shirt dat veel te nauw om je bovenlijf spant.

Fietsshirts van profteams

Veel fietsers vinden het leuk om in een fietsshirt van hun favoriete profteam te rijden. Verschillende webshops onderkennen deze wens van de consument en bieden dan ook de officiële tenues van de Pro Tour-ploegen aan. Zo zijn onder meer de fietsshirts van Jumbo Visma, Trek en Team Ineos verkrijgbaar. Toch is het volgens ongeschreven regels in de wielersport not done om in teamkleding te fietsen als je niet lid bent van dat team, volgens deze wielrenners moet je in dat geval de voorkeur geven aan neutrale fietskleding. Dit neemt echter niet weg, dat de team jersey’s onder veel hobby wielrenners erg populair zijn om te dragen.

Lange of korte mouwen

Wanneer je goed voorbereid de weg op wilt is het aan te raden om verschillende shirts voor verschillende weersomstandigheden aan te schaffen. Vanaf een graad of 18 voldoet een fietsshirt met korte mouwen prima, is de temperatuur lager dan is het verstandiger om een shirt met lange mouwen te dragen.

Beste fietsshirt merk

De merken Agu, Castelli, Rogelli en Craft staan bekend om hun functionele en comfortabele fietsshirts. Ook Craft,, Shimano en Pearl Izumi zijn merken met mooie fietsshirts. Bij een fietsshirt wordt naast de kwaliteit, dan ook met name het design belangrijk gevonden. Veel wielrenners stemmen het shirt af op de racefiets of broek deze dragen.

Fietsshirts zijn te koop bij: