Fietssokken kopen

De basis van een prestatie op de fiets is goede fietskleding. Helaas wordt aan de fietssokken vaak weinig aandacht besteed bij het aanschaffen van een fietsoutfit. Veel fietsers weten niet dat je zelfs last kan krijgen van blessures door het gebruik van verkeerde sokken. Vooral als je lange afstanden fietst is het belangrijk om goede fietssokken aan te schaffen. Wij hebben op een rijtje gezet waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van nieuwe fietssokken.

Eisen fietssokken

  • Vocht afvoeren. Let goed op het afvoeren van vocht bij fietssokken. Termen als Dri-fit en Coolmax kom je regelmatig tegen bij de sokken. Coolmax kan zelfs tot wel vier keer sneller vocht afvoeren dan katoen.
  • Materiaal. Bijna alle fietssokken zijn gemaakt van kunststof, zodat ze beter bestand zijn tegen vocht. De meeste sokken zijn gemaakt van polyester, polyamide of polypropyleen.
  • Wintersokken. Tijdens de wintermaanden is het belangrijk dat fietssokken warm blijven, maar wel voldoende ventileren. De meeste wintersokken zijn gemaakt van Merinowol.
  • Dikte. Kies nooit voor een te dikke sok dit kan de tenen afknellen. Wil je meer warmte? Kies voor een sok met een hogere pijp.
  • Compressiesokken. Net als bij hardlopers kunnen fietsers profijt hebben van compressiesokken. De voeten krijgen een betere doorbloeding en zuurstoftoevoer. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd door compressiesokken.

Materiaal

Het materiaal waarvan fietssokken gemaakt zijn is ontzettend belangrijk. Het is van belang dat uw voeten tijdens een prestatie droog blijven. Als je voeten nat worden dan kan je tegen verschillende problemen aanlopen. Je kan last krijgen van koude voeten en blaarvorming. Het is belangrijk om echt voor fietssokken te gaan die gemaakt zijn van kunststof. Let goed op bijvoorbeeld de dri-fit technologie.

Tips voor het kopen van fietssokken

  • Het is belangrijk dat sokken goed aansluiten. Als ze niet goed aansluiten dan kan je last krijgen van blaren.
  • Fietssokken moeten meteen comfortabel zitten. Doen ze dit niet? Probeer eens een ander merk. Je krijgt direct een andere pasvorm die misschien beter bij je voeten passen.
  • Let goed op eventuele platte naden zodat wrijving en blaren voorkomen kunnen worden.
  • Wielrensokken zijn op slijtagepunten vaak wat dikker. Dit zorgt voor een extra duurzame sok. Let goed op of dit bij jouw nieuwe sokken ook aanwezig is.
  • Kies voor een anatomisch gevormde sok waarbij je echt een linker en rechter sok hebt. Je weet zo zeker dat de sokken goed aansluiten bij je voeten.

Fietssokken zijn te koop bij Bol.com

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.