Fietsspiegel

Een fietsspiegel bevorderd de veiligheid tijdens het fietsen in het verkeer. Heb je fysiek moeite om achterom te kijken tijdens het fietsen, dan is een fietsspiegel de oplossing. Je hebt meer overzicht over wat er achter je gebeurt. Je kan verschillende fietsspiegels op de fiets monteren, we bespreken waar je op moet letten bij het kopen van een fietsspiegel.

Waar herken je een goede fietsspiegel aan?

Je weet dat je een goede spiegel hebt als je in één blik het verkeer achter je kan zien. De spiegel mag niet teveel uitsteken en moet goed blijven zitten. Daarnaast is het handig als de spiegel eenvoudig te verstellen is. Bijvoorbeeld als je op de fiets nog even wat aanpassingen wil doen. Nog een groot pluspunt aan een spiegel is als je de mogelijkheid hebt deze in te klappen. Dit is handig als je de fiets wilt stallen. Vooral op een plein waar meer fietsen staan kan een inklapbare fietsspiegel uitkomst bieden.

E-bike fietsspiegel

Een E-bike fietsspiegel is eigenlijk bedoeld op de snelle e-bikes, maar wordt ook steeds vaker op gewone fietsen gemonteerd. De spiegel wordt met een klem vastgezet op het stuur. Het grote voordeel van een e-bike fietsspiegel is dat je een compleet beeld van achteren krijgt. Het enige nadeel is dat hij niet op ieder stuur past, check dus van tevoren of de fietsspiegel op je stuur kan worden gemonteerd. De spiegel zelf is vrij groot waardoor je meer ziet dan via een standaard fietsspiegel.

Let op de groothoek bij een fietsspiegel

Een fietsspiegel verkleint het beeld zodat je een volledig beeld hebt van wat er achter je gebeurt. Het nadeel kan zijn dat er een te grote groothoek in de spiegel verwerkt is. Hierdoor wordt het beeld flink verkleint. Het gevolg is dat je heel lastig kan inschatten hoe ver een auto precies achter je zit. Een fietsspiegel heeft eigenlijk geen nut meer want je moet alsnog goed achterom kijken om af te slaan. Zorg ervoor dat de groothoek niet te groot is voor het beste effect op de fiets.

Fietsspiegels zijn te koop bij Bol.com